Rummikub

2024.09.16. 16:01

Rummikub Kupa: Felsőtárkány kiváló házigazdának bizonyult

Húsz településről 116 versenyző érkezett a 6. Felsőtárkány Rummikub Kupa nyílt országos versenyre. A háromfordulós megmérettetésen a házigazdák legjobbjaként a hetedik helyezett Bajzát Imréné végzett.

Sike Károly

A felsőtárkányi Rummikub Klub tagjai

Forrás: Beküldött fotó

A versenyhez kapcsolódóan, színes programokkal négynapos tábort is szerveztek a felsőtárkányiak. A résztvevőket díszvacsorával vendégelték meg, továbbá egész napos kirándulást szervezek a bükki hegyi utakon és sok-sok játék várt a rummikub szerelmeseire.

– A felsőtárkányi rummikub klub jelenleg 18 játékossal rendelkezik, akikkel rendszeresen járjuk az országot egyebek mellett Kabán, Karcagon, Szolnokon, Nádudvaron, Siófokon és Dunaújvárosban is asztalhoz ültünk már – mondta a klubvezető, Bakondi Jánosné. – Ez egy kiváló agytorna, ahol az idősebb korosztály is frissen tarthatja az elméjét. Bárkit szívesen látunk a klubban, aki szívesen kipróbálná ezt a remek játékot. A helyi Faluházban szerdánként 15 és 18 óra között találkozhatunk.

 

A versenyre megtelt a Felsőtárkányi Faluház
Forrás: facebook

Arra a kérdésre, hogy milyen múltra tekint vissza a játék a településen a klubvezető így válaszolt.
– Először 2017-ben egy nyaralás alkalmával játszottunk, amit hamar követett az első verseny majd a pandémia után 2020-ban önkorményzati támogatással megalakult a felsőtárkányi Rummikub Klub. Egyre többen csatlakoztak hozzánk, az országban az elsők között indítottunk hivatalos csapatot. Rengeteg barátság szövődött az elmúlt években, igazán összetartó remek közösség formálódott. A település vezetése mindenben a segítségünkre van, amiért óriási köszönettel tartozunk nekik.
A felsőtárkányiak hétvégén már Budapesten ülnek asztalhoz, ahol a Piatnik-Füles Rummikub Kupa kínál megmérettetsét.

Táblás römi
A Rummikub egy társasjáték, melynek a rablórömihez hasonló szabályai vannak, de lényeges különbség, hogy nem kártyalapokkal, hanem azokat helyettesítő műanyaglapokkal kell játszani, amiket kis tartókon vagy táblán kell elhelyezni, ezért táblás röminek is hívják. A játék 1980-ban elnyerte az Az év játéka díjat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában