Tolvaj

2023.07.18. 14:30

Élő kacsát is lopott a többszörösen visszaeső káli férfi

Ügyészi indítványra letartóztatta a bíróság azt a büntetett előéletű 24 éves káli fiatalembert, aki azt követően sem hagyott fel a vagyon elleni bűncselekmények sorozatos elkövetésével, hogy július elején bűnügyi felügyelet (korábbi megnevezése szerint házi őrizet) alá került - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Heol.hu

1494528938

Fotó: Vasin Lee

A mostantól a büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott gyanúsítottal szemben a Füzesabonyi Rendőrkapitányság folytat nyomozást. Ennek során már többször sor került a kihallgatására, de őt ez nem tartotta vissza az újabb lopásoktól - ismertette a szakember, majd hozzátette, a nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított idén februárban kezdte meg a sorozatot Kálban. Itt először a vasútállomás mosdójában zsebelt ki egy férfit, majd májusban több házba is besurrant azért, hogy élelmet – többek között egy élő kacsát – lopjon. Júniusban Boconádon hátizsákot, Kálban (egyebek mellett) vérnyomásmérőt, mobiltelefont, zsíroldót és aprópénzes perselyt lopott.

Mindez oda vezetett, hogy a Füzesabonyi Járási Ügyészség indítványát követően a bíróság július 6-án elrendelte a bűnügyi felügyeletét, amelynek végrehajtása érdekében nyomkövetőt rögzítettek a lábára és arra kötelezték, hogy ne hagyja el az otthonát. A bűnelkövető azonban fittyet hányt minderre, és már két nappal később kiugrott a ház nyitott ablakán, majd gyalogosan Tarnabodra indult. A rendőrség az időközben kiadott elfogatóparancs alapján 12-én fogta el, és vette őrizetbe a szökevényt - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

Az ekkor foganatosított kihallgatás során kiderült, hogy a gyanúsított a jogtalan távolléte alatt sem tétlenkedett, ugyanis Kálban betört egy újabb házba, Tarnabodon pedig besurrant egy másikba, ahonnan ellopta a tulajdonos pénztárcáját az előszobából - közölte a szakember.

Mindezek ismeretében a járási ügyészség a legszigorúbb bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését kezdeményezte a nyughatatlan elkövetővel szemben. Az ügyészi indítványnak a bíróság helyt adott, és elrendelte a lopások mellett fogolyszökéssel is gyanúsított férfi letartóztatását, melynek oka elsődlegesen a bűnismétlés kétség kívül reálisan fennálló veszélye volt - ismertette portálunkkal dr. Konkoly Thege László.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!