Kutyatolvaj

2023.09.04. 09:14

Börtönbe mehet a férfi, aki ellopott, és még aznap el is adott egy mezőszemerei kiskutyát

Belopakodott a tulajdonos telkére, a fészerből elvitte a kiskutyát, majd még aznap eladta.

Heol.hu

A kutyával távozó férfiak

Forrás: Egri JÁrási Ügyészség

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a napokban vádat emelt egy 33 éves férfival szemben, aki kölyökkutyát lopott Mezőszemerén. Emiatt a büntetett előéletű terhelt hamarosan börtönbe kerülhet - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint közölte, az eset még 2020 karácsonya előtt történt. A vádlott ekkor, egy kora délutáni órán belopózott a sértett ingatlanára, ahonnan a nyitott fészerből ellopta a kilenc hónapos Fifit, egy francia bulldog fajtájú kiskutyát. Az ebet a tolvaj pokrócba tekerve vitte magával, útja során vele tartott egy másik, ismeretlen férfi is.

Az elkövetőnek nem sokáig volt birtokában a kutyus, mert még aznap felajánlotta szerzeményét egy internetes csoportban egy fiatal lánynak, mivel az épp ilyen kisállatot keresett magának. A vevő a Dunántúlról sietve elment a kutyáért, melyet a vádlott estefelé a Mezőkövesd melletti Zsórifürdő parkolójában adott át 35 ezer forintért neki - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a lopott jószág végül visszakerült a gazdájához, aki az eltulajdonítást követően szintén az internet segítségével kereste a kutyáját. A posztot olvasva a lány becsületesen visszaszolgáltatta az ebet, vállalva, hogy ennek folytán anyagi kár éri, melyet most a büntetőeljárásban próbál – ügyészi közreműködéssel – megtéríttetni.

Az ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja a tettest. Vádiratában a vádhatóság arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy vele szemben a bíróság egy év végrehajtandó börtönbüntetést és egy év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki. Emellett szerepel az ügyészi indítványok között az is, hogy a bíróság kötelezze a terheltet a lopásról mit sem sejtő magánfél kárának a megtérítésére - közölte dr. Konkoly Thege László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!