Munkában

2023.12.24. 16:18

Így telik a szenteste a Heves vármegyei tűzoltóknál

Tűzoltói hagyomány, hogy karácsony viliáján a vezetők látogatást tesznek a tűzoltólaktanyákban és köszöntik a szolgálatban lévő állományt.

Heol.hu

Forrás: HVMKI

Így volt ez idén is, a parancsnokok Heves vármegyében hat hivatásos és két önkormányzati tűzoltóságon és a műveletirányítási ügyeleten tettek látogatást december huszonnegyedikén és ajándékot adtak át közel nyolcvan tűzoltónak, akik a szentestét távol családjuktól, szeretteiktől a tűzoltólaktanyákban, szolgálatban töltik, és ha szükség van a segítségükre, azonnal indulnak - olvasható a vármegyei katasztrófavédelem honlapján.

A tűzoltóknak ez a nap is olyan, mint a többi: reggel szolgálatba állnak, végzik a napi rutinfeladataikat, huszonnégy órán át készen állnak arra, hogyha megszólal a riasztás hangja, futnak, lecsúsznak a tűzoltógépjárművekhez, melyekkel két percen belül elhagyják a laktanyákat és a bajba jutott emberek megsegítésére sietnek.

De ez a nap kicsit mégis más számukra is. Ha éppen nem kell vonulniuk, becsempésznek egy kis ünnepi hangulatot a laktanyákba, feldíszítik a karácsonyfát, közösen elfogyasztják az ünnepi ebédet és vacsorát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!