Bűnbanda

2024.06.27. 11:30

Családi bizniszben árulták a drogot, fegyver is előkerült

A dílerek még kóstolókat is alkalmaztak, mivel ők maguk nem drogoztak. A bűnszövetség 519 ezer forint jövedelemre tett szert.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt összesen kilenc személlyel szemben emelt vádat a közelmúltban - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László.

A bűnszövetség leleplezésekor szépen porciózott adagokat talált a rendőrség
A bűnszövetség leleplezésekor szépen porciózott adagokat talált a rendőrség
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint egy házaspár és a feleség testvére 2020 májusában elhatározták, hogy csekély jövedelmük kiegészítése céljából Pétervásárán drogot fognak árulni. A nő feladata elsősorban a tevékenységük koordinálása volt, telefonon keresztül tartotta a kapcsolatot a beszerzési forrásaikkal, szervezte az értékesítésre szánt kábítószer beszerzését, valamint az ezek kereskedelméből származó bevételeket is kezelte. Információi alapján közeli hozzátartozói szerezték be a drogot. A fogyasztók kiszolgálásában mindhárman részt vettek.

Mivel a házaspár tagjai nem fogyasztottak drogot, a beszerzések során kóstoló személyeket alkalmaztak, akiknek az volt a feladata, hogy ellenőrizzék az értékesítésre szánt kábítószerek megfelelő minőségét még a vásárlás előtt.

A családtagok a fogyasztóik részére legalább 92,8 gramm drogot értékesítettek, amelyből legalább 519 ezer forint jövedelemre tettek szert.

Mit nevezünk bűnszövetségnek?

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint aki új pszichoaktív anyagot kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetési tétel kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el.

Bűnszövetség akkor létesül, ha két vagy több személy bűncselekményeket szervezetten követ el, vagy ebben megállapodik, és legalább egy bűncselekmény elkövetését megkísérlik, de nem jön létre bűnszervezet.

Lőfegyver is előkerült

A férj 2018 évben az ózdi vásárban több működőképes, lőfegyvernek minősülő légfegyvereket vett, melyeket otthon tartott, a baj ebben az esetben az volt, hogy ezek megszerzésére és tartására nem rendelkezett engedéllyel, így neki lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell.

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a család minden tagja vonatkozásában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!