Gyakorlat

2024.06.13. 12:20

Tűzoltók jelentek meg az egri idősotthonnál

Eltűnt egy ember, de őt is megtalálták.

Molnár Helga

Csütörtök délelőtt ijedtséget okozott Egerben, a Petőfi úton, az idősek otthona körül a megjelent tűzoltók látványa. Kiderült azonban, hogy pánikra semmi ok nem volt, gyakorlatoztak a hivatásosok. Nagy Csabával, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével beszéltünk, aki elmondta, az egri hivatásos tűzoltók érkeztek gyakorlatra négy gépjárművel az intézményhez.

Gyakorlatoztak a tűzoltók
Gyakorlatoztak a tűzoltók (Illusztráció)
Forrás: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A feltételezés szerint az udvaron lévő járműtárolónál kigyulladt egy autó, s a tűz átterjedt a berendezési tárgyakra is, a dolgozók pedig egy embert a létszám ellenőrzésnél nem találtak – részletezte. A gyakorlat során a tűzoltók eloltották a tüzet, megkeresték az eltűntet.

A szóvivő kiemelte, az ilyen helyzetgyakorlatok során a tűzoltók közösen az ott dolgozókkal megismerkednek az épület sajátosságaival. Feltérképezik még az áramtalanítás és a gázelzárás lehetőségeit, illetve megvizsgálják a felvonulási területet, a menekülési útvonalat, a tűzjelzőket, s gyakorolják a tűzoltás, a mentés mozzanatait.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában