Döbbenetes körülmények

2024.07.18. 18:20

Belepte a szemét az egri kutyafuttatót, a helyszínen elkapták a tetteseket

A közösségi médiában osztott meg a belvárosi kutyafuttatóról döbbenetes képeket egy gazdi. A szemetet eltakarította a városgondozás, de a kormányhivatal sem hagyja szó nélkül, hogy szeméttelepet csináltak a kutyafuttatóból.

Szabadi Martina Laura

Csütörtök reggel hívta fel a figyelmet olvasónk az egyik egri Facebook csoportba feltöltött képekre, amelyeken az látszik, hogy a buszpályaudvar melletti kutyafuttató egy részét szabályosan belepi a szemét. A helyi kutyatartók egyébként nem mindig jószívvel járnak ebbe a futtatóba, mivel előfordul, hogy hajléktalanok, illetve vélhetően ittas személyek tartózkodnak a területén. Ugyanakkor az előző héten a kutyafuttatóban még nem uralkodott a csütörtökihez hasonló állapot.

Belepte a szemét az egri kutyafuttatót, a helyszínen elkapták a tetteseket
Belepte a szemét az egri kutyafuttatót, a helyszínen elkapták a tetteseket
Forrás: Heves Vármegyei Kormányhivatal/Facebook

A Városgondozás Eger Kft. még aznap felszámolta a hulladékhalmokat, az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, hogy mekkora mennyiségben és milyen hulladékot vittek el. Ők későbbre ígértek választ. Portálunkhoz az az információ jutott el, hogy a rendőrség is intézkedett legalább 3 személlyel kapcsolatban a helyszínen, náluk is érdeklődtünk.

– Valóban jártak a helyszínen kollégáink csütörtök reggel. Őket a városgondozás szakemberi hívták ki. A rendőri intézkedés során nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a helyszínen tartózkodók előállítását – mondta el kérdésünkre Soltész Bálint a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Heves Vármegyei Kormányhivatal is kint volt a területen, honlapjukon közzétett beszámolójuk szerint eljárás indult a kutyafuttatóban hagyott szemét miatt.

– Hatósági ellenőrzést követően, a Heves Vármegyei Kormányhivatal eljárást indított az Eger, Városfal utcai „Belvárosi kutyafuttató” területén elhelyezett nagy mennyiségű hulladék ügyében. A szemét elszállítását, a terület rendbetételét megkezdték a városgondozás munkatársai. A rendőrség helyszínen felvett adatai alapján a kormányhivatal szakemberei hulladékgazdálkodási jogsértés miatt eljárást indítanak a helyszínen azonosított elkövetők ellen, amely várhatóan hulladékgazdálkodási bírság kiszabásával zárul – írták közleményükben.

A kormányhivatal felhívta a figyelmet, hogy a környezetet elcsúfító, szennyező, illegálisan elhelyezett hulladéklerakatok bejelentése a legegyszerűbben a HulladékRadar alkalmazással tehető meg. Hozzátették, fotókkal és egyéb, a hulladék fajtájára és mennyiségére, valamint megközelíthetőségére vonatkozó információk megadásával értesíthető a területileg illetékes hatóság, amely így intézkedni tud a környezet megtisztítása érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!