Körbefogták a lángok

2024.07.04. 10:53

Édesanyja gondatlansága miatt égett meg a kislány

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy hároméves kislány az édesanyja gondatlansága miatt egy Heves vármegyei kistelepülésen. A főügyészség vádat emelt a 26 éves nővel szemben.

Heol.hu

A vádirati tényállás szerint az anya négy kiskorú gyermekről gondoskodott az élettársával közös lakásban, ahol szegényes körülmények között éltek - hozta tudomásunkra dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. Az ingatlan fűtését két régi típusú, fatüzelésű vaskályha biztosította, melyek közül az egyik tavaly februárban meghibásodott, mivel a tűztér fronti része átégett, és ott egy lyuk keletkezett. Ez elé az apa egy fémlemezt helyezett, ám ez megfelelő rögzítés hiányában nem akadályozta meg, hogy a megrakott kályhából kicsaphassanak a lángok.

Nem óvta kislányát a gondatlan anya
A fotót a helyszínen készítette a rendőrség.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

A folyamatosan fennálló veszélyhelyzettel az anya is tisztában volt, de nem fordított rá kellő figyelmet, változatlanul fűtötte a kályhát, és attól nem tartotta távol a gyermekeit. Így történhetett meg, hogy tavaly, február 12-én este – amikor a vádlott a négy kicsivel tartózkodott a házban – bekövetkezett a tragédia.

Az alatt, míg a nő a mosdóban volt a három éves kislánya a veszélyes kályha közelébe került, és az abból kicsapó lángnyelvek gyakorlatilag körbefogták őt. A gyermek testfelületének több mint egyharmada megégett, aminek következtében életveszélyes állapotba került. 

Felgyógyulása hosszú időt vett igénybe, a sérülés nyomait egy életen át kell viselnie.

A Heves Vármegyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja az anyát. A vádhatóság arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre a vádlottat, egyben a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!