Úton

2024.07.14. 10:01

Ezeken a szakaszokon lassul az M3-as forgalma

Vízvezeték építés, vízműhiba és burkolatfelújítás miatt változik a forgalmi rend. Az M3-ason is több szakaszon kell útépítésre számítani, de a 24-es és a 25-ös főúton is van korlátozás.

Heol.hu

Az Útinform összefoglalója alapján összegyűjtöttük, milyen forgalmi rend változásokra kell számítaniuk az útrakelőknek a vármegyét átszelő M3-ason és a főutakon.

Útlezárások, terelések nehezítik a forgalmat
Útlezárások, terelések nehezítik a forgalmat
Forrás: Shutterstock

Aszfaltoznak az M3-as autópályán

- Gödöllő és Bag között. A 31-es és 37-es km között Vásárosnamény felé a forgalom a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, míg Budapest felé a külső és a leállósáv járható.

- Mezőkeresztes közelében. A 134-es és 143-as km között a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, így az arra tartókat az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg Budapest felé a külső ás a leállósáv járható. A munkavégzés okán a 139-es jelű Mezőnagymihály / Mezőkeresztes csomópont sem vehető igényben a Vásárosnamény irányába tartóknak.

- Hejőkürt térségében. A 162-es és 167-es km között a forgalom a Vásárosnamény felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munka kapcsán – Budapest irányában – a 164-es jelű Hejőkört / Tiszaújváros csomópont lehajtó ágát is lezárták, de a felhajtó ág használható!

- Polgár közelében. A 171-es és 175-ös km között a forgalom a Budapest felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

- Görbeháza térségében. A 182-es és 184-es km között a forgalom Vásárosnamény felé a külső sávon halad.  

- Hajdúnánás közelében. A 196-os és 208-as km között a forgalom ugyancsak a Budapest felé tartó oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munka kapcsán – Vásárosnamény irányában – a 203-as jelű Hajdúnánás / Tiszavasvári csomópontot, valamint a 206-os jelű Hajdúnánási pihenőt is lezárták.

- Nyíregyháza térségében. A Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 226-os és 228-as km között, illetve a 231-es és 233-as km között a belső sávot lezárták. Az ellenkező – Budapest felé vezető – oldalon, 237-es és 235-ös km között, illetve a 233-as és 231-es km között is sávlezárás követel figyelmet, míg a 235-ös és 233-as km között a forgalmat a gyűjtő-elosztó pályára terelik.

24-es főút:

Vízvezetéket építenek a 24-es főúton, Recsk határában. A 28-as km-nél a fél útpályát lezárták.

25-ös főút:

  • Egerben, a 14-es km-nél vízműhiba elhárítás miatt kell félpályás útlezárásra készülni!
  • Eger és Szarvaskő közötti szakaszon burkolatfelújítási munkák zajlanak. A 19-es és 27-es km között több helyszínen is félpályás lezárást vezettek be.
  • Szentdomonkos térségében, a 47-es és az 50-es km között tart még a burkolatfelújítás. A főutat lezárták, a forgalmat továbbra is elterelik.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!