Elnapolták az ülést

2024.07.04. 07:28

Vascsővel készült ölni a vádlott

Az elmúlt héten tárgyalta az Egri Törvényszék S. J. büntetőperét, aki azért áll bíróság előtt, mert a Heves Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekmény elkövetésével vádolja. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy az ülést elnapolta a bíróság.

Sike Sándor

Az emberölési kísérlet, mint az a váddokumentumból kiderül lényegében egy féltékenységi szituáció: a vádlott csupán távoli ismerőse az elsőrendű sértettnek, míg közös ismerősük – az ügyben jelenleg tanú – korábban évekig a sértett élettársa volt. Amikor szakítottak a nő S. J.-vel létesített  párkapcsolatot. Ez a kapcsolat a két férfi konfliktusához vezetett, egymás iránt ellenszenvvel viseltettek.

A vád szerinti bűncselekmény idején a nő volt párja együtt italozott saját otthonában ismerősével, a másodrendű sértettel, amikor megjelentek nála a vádlott és a tanú. Ez a megjelenés önmagában még nem lett volna annyira "érdekes", ha a terheltnél nem lett volna egy 1,5 méter hosszú vascső, s nem támadt volna előbb asszonya volt párjára, majd annak ivócimborájára. Márpedig ezt tette, Megöllek! felkiáltással támadott

A vádirat az orvosszakértői vélemény alapján azt rögzíti, hogy az elsőrendű sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl, a másodrendű 8 napon belül  gyógyuló sérülést szenvedett el.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!