Ellenőrzés

2024.08.22. 07:23

Részeg csónakost fogtak a Tisza-tavon a vízirendőrök

Kora délutáni vízi túrára indult a Tisza-tavon egy részeg csónakos, nagy árat fizethet a hajókázásért.

Molnár Helga

Kedden kora délután indult útnak a Tisza-tavon egy 49 éves kerekegyházi férfi – írja a Szoljon. Ő belső égésű motorral erősítette meg csónakját, és hogy derűsebben teljen az út, a maga belsőjét is feltüzelte némi szesszel. De nem tartott soká az élvezkedés.

Mint a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság a hírportállal megosztotta, a részeg csónakos a tavon a vízirendőrökkel futott össze, akik ellenőrizték. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi ittasan vezette a csónakot. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt nyomozást rendeltek el.

Nem ez az első eset ezen a nyáron, hogy a rendőrség ittas csónakázókat csípett el. Múlt szerdán egy budapesti nőt igazoltattak a rendőrök a Tisza-tavon, akinél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. Neki akkor a jogosítványa bánta a ittas csónakázást. Korábban pedig egy kishajó vezetőjétől vették el a jogosítványt, mert iddogálás után ment vízre a hajójával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!