Áramütés

2024.08.24. 09:30

Újabb fiatal mászott a vonat tetejére, küzdenek az életéért

A fővárosi Bethesda kórházban küzdenek az életéért annak a fiúnak, aki felmászott egy vonat tetejére, és súlyos áramütést szenvedett.

Palágyi Edit

A tavalyi egri esethez hasonlóan most Berettyóújfaluban ért magasfeszültségű áramütés egy fiút

Forrás: Tények

- Még mindig küzdenek annak a 15 éves fiúnak az életéért, aki múlt héten életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, amikor vasútüzemi területen felmászott egy gabonaszállító kocsi tetejére Berettyóújfaluban. Csupán a szerencsén múlt, hogy három barátja sérülések nélkül megúszta az életveszélyes játékot. A MÁV újabb ismeretterjesztő filmet készített, amelyben most a vasúti kocsik tetején történt áramütések okait mutatják be - írja közleményében a vasúttársaság. 

A vasúttársaság ismételten kéri a szülőket és a pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét, hogy a vasúti kocsik tetejére felmászni tilos és életveszélyes, mert már a villamos felsővezeték megközelítése is halálos áramütést okozhat! - figyelmeztet a MÁV.

A esetről a Tények is beszámolt.

Tavaly Egerben is történt hasonló baleset. Két kamasz felmászott egy parkoló tartányos vagon tetejére vasárnap este az egri pályaudvaron. A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. Az eset során egy könnyű és egy súlyos sérültet láttak el a mentők. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte akkor portálunkkal.

- Sajnos idén nem ez az első eset, hogy a felelőtlen játék balesettel végződik: egy fiatal életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült, amikor vasútüzemi területen felmászott a vasúti kocsi tetejére. 2023-ban többen súlyos égési sérüléseket szenvedtek, és egy haláleset is történt, amikor felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára. 2022-ben a MÁV hálózatán történt két baleset halálos áldozata és súlyos, életveszélyes sérültjei is 18 éven aluliak voltak - írja most a MÁV.

- Soha, soha ne másszatok vonatra! - írta Facebook-posztjában az égéssérülteket kezelő Bethesda kórház. 

- Újabb nagyégett fiatal életéért küzdünk hatalmas erőfeszítéssel Égésintenzív osztályunkon. Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: a magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat! - figyelmeztetnek a kórházi posztban. 

A MÁV most videóban foglalja össze, miért életveszélyes dolog a vonatok tetejére mászni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!