Jó üzlet volt?

2024.09.16. 11:51

Kölcsönkért 2 ezer forintot, zsebre tette a slusszkulcsot a férfi Recsken

Két férfi ellen emelt vádat az ügyészség. Mindketten valaki más járművét tulajdonították el.

Heol.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség jelentős értékre, egy közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntettével vádol egy jelenleg börtönbüntetést töltő 36 éves férfit, tudatta közleményben dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész a heol.hu portállal. A férfi által elkövetett bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ezen a helyen bukkant az autójára a sértett
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a terhelt tavaly május 16-ára virradóan Kálban eltulajdonított egy utcán parkoló, közel hétmillió forint értékű teherautót, amiben benne maradt az indítókulcs, és egy forgalmi engedély is. A férfi a szerzeményével Tarnabodra hajtott, ahol a járművet többeknek megpróbálta kéz alatt eladni. Miután ez nem sikerült, kivezetett a határba, és a megrongálódott autót egy sáros földúton hagyta. A lopás sértettje később ezen a helyen akadt rá a tulajdonára. A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság három év börtönt és három év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabjon ki az autótolvajjal szemben akkor, ha a lopást – amit eddig tagadott – az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szerszámlopás mellett jármű önkényes elvételének bűntettével vádol egy 28 éves, büntetett előéletű férfit. A vádlott tavaly november 8-án Recsken járt, ahol a délelőtti órákban meglátogatta egy ismerősét, aki épp egy ház belső felújításán dolgozott a faluban. Röviden elbeszélgettek, a vádlott kölcsönkért 2 ezer forintot, majd elköszönt, kiment az utcára, ahol beleült az ismerőse autójába és azzal elhajtott, mivel előzőleg odabent észrevétlenül zsebre tette a slusszkulcsot. A kocsival a terhelt Karácsondra ment, ott eladott néhány szerszámot, amit a járműben talált, azután visszatért Recskre és leparkolt a felújítás alatt álló épület közelében. Tettére azonban fény derült, így büntetőeljárás indult ellene. A most benyújtott vádiratban az ügyészség egy év négy hónap szabadságvesztést és egy év közügyektől eltiltást indítványozott.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!