Összefoglaló

2 órája

Kombájn és ház is égett a hétvégén

Erdőtelken ház égett, megyeszerte több település határában is föllobbantak a lángok.

Tóth Balázs

Szeptember 21-én és 22-én tizenegy segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába, számolt be róla az igazgatóság honlapja. Hat tűzesethez és egy balesethez vonultak ki a tűzoltók, négy jelzés téves volt.

Szombaton hajnalban egy erdőtelki családi ház tetőszerkezete és több helyisége égett az Arany János utcában. A könnyű sérülést szenvedett lakó el tudta hagyni az épületet, a tüzet az egri, füzesabonyi, illetve a hevesi hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el.

Ugyanaznap délutánján Kisköre és Tiszabura között kigyulladt egy kombájn. A helyszínen tartózkodók porral oltóval eloltották a lángokat, az izzást a tiszanánai önkormányzati tűzoltók vízsugárral szüntették meg.

A lánglovagok a hétvége első napján több helyen a határban avatkoztak be vegetációs tüzek miatt. A gyöngyösi, egri, füzesabonyi hivatásos, továbbá a verpeléti önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínekre, Verpelét határában az összehordott fahulladékra is átterjedtek a lángok.

Vasárnap délelőtt Egerben, a Széchenyi István és a Malom utcák kereszteződésében két személyautó ütközött, a tűzoltók áramtalanították a kocsikat, a baleset három könnyű sérültjét a mentők kórházba szállították. Délután a tiszanánai önkormányzati tűzoltók 300 négyzetméteren égő szabadtéri tüzet oltottak el a faluban az Arany János utcánál.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!