Gondatlanság

2024.09.25. 11:46

Leverte a vasúti sorompót a figyelmetlen rolleres tini

Két utasa testi épségét is veszélyeztette figyelmetlenségével.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség a büntetőeljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről határozott azzal a 16 éves gyanúsítottal szemben, aki Eger legforgalmasabb vasúti átkelőjében járművével nekiment a biztosítóberendezésnek. Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész ismertette az esetet portálunknak.

Leverte a félsorompót a figyelmetlen tizenéves
Leverte a félsorompót a figyelmetlen tizenéves
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség határozata szerint a fiatalkorú 2023 decemberében, Egerben, a Sas úti vasúti átjáró felé – a külön erre a célra kialakított kerékpárúton – közlekedett egy elektromos rollerrel, amelyen további két utast szállított. A gyanúsított nem megfelelő körültekintéssel közelítette meg az átjárót, ezért nem vette észre a fényjelző készülék piros jelzését és azt sem, hogy a félsorompó lezárt állapotban van, így a rollerrel – fékezése ellenére – nekiütközött a biztosítóberendezésnek, amit letört.

A fiatalkorú gyanúsított cselekménye a vasúti közlekedés biztonságát, illetve az abban részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette. Az Egri Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult eljárást egy év időtartamra feltételesen felfüggesztette, és megállapította, hogy ez idő alatt a fiatalkorú gyanúsított pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ügyészség – a további feltételek fennállása esetén – akkor dönt így, ha a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható. Ha feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Az ügyészség kisfilmjében hívja fel a figyelmet, hogy óvatosan közlekedjünk vasúti átjáróban.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában