Rózsaszín Október

3 órája

A mellrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet a gyöngyösi és hatvani kórház

A rendszeres önellenőrzés fontosságát is kiemelték.

Heol.hu

Rózsaszín szalagot tűznek a vizsgálatra érkezők mellkasára a gyöngyösi kórházban a mellrák elleni közdelem jelképeként

Forrás: Beküldött fotó

Rózsaszín szalagok kitűzésével hívták fel a páciensek figyelmét a szűrővizsgálatokon való részvétel és az önellenőrzés  fontosságára ma délelőtt a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház Szakrendelőjében, közölte portálunkkal T. Bokros Mária, az intézmény sajtóreferense.

Hozzátette, a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott akciót az intézmény a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetével közösen tartotta. A rózsaszín október rendezvénysorozat október 4-én a Mátra Művelődési Központban folytatódik, ahol dr. Watti Jezdancher PhD, orvosigazgató helyettes tart előadást, majd közös sétával demonstrálnak a résztvevők a prevenció mellett.

A Hatvani Albert Schweitzer Kórház is megemlékezett a világnapról közösségi oldalán:

- Ma van a Mellrák Elleni Küzdelem Világnapja - írják. A mellrák nem válogat - minden nő érintett lehet. A megelőzés és a korai felismerés életeket menthet!  Tudatosítsuk magunkban és egymásban a rendszeres önvizsgálat és szűrővizsgálat fontosságát.  Támogassuk azokat, akik ezzel a betegséggel küzdenek, és emlékezzünk azokra, akiket elvesztettünk. Csatlakozz hozzánk a tudatosság terjesztésében!  Minden kis lépés számít. Osszuk meg a pink színt ma és minden nap, mert együtt erősebbek vagyunk!

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában