Bilincsben maradnak a drogkereskedők

2 órája

Gyöngyösi drogkereskedők: vége a luxusnak, rács mögött a dílerek

Az Egri járásbíróság nyomozási bírája négy embert tartóztatott le 30 napra új pszichoaktív anyaggal kereskedés gyanúja miatt csütörtökön – közölte portálunkkal Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Sike Sándor

Mint azt megírtuk a négy gyanúsítottat – egy több vármegye hatóságának összehangolt akciója során – kedd reggelre virradóan vették őrizetbe a rendőrök és kezdeményezték is a letartóztatásukat. A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság az akciót követően kérdésünkre arról tájékoztatott: alapos előkészítő munka után több gyöngyösi lakosnál tartott kutatást a felderítő osztályuk.

Gyöngyösi drogkereskedők: vége a luxusnak, rács mögött a dílerek
Gyöngyösi drogkereskedők: vége a luxusnak, rács mögött a dílerek
Forrás:  Shutterstock

– A hevesi mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztályból, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék hasonló egységeiből, valamint a Készenléti Rendőrség rendészeti és a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Iroda munkatársaiból összeállt csapat több gyöngyösi címen tartott hajnali ébresztőt – közölték. 
Ismeretes, hogy az őrizetbe vétel időtartama nem haladhatja meg a 72 órát a jogszabályok szerint. A csütörtöki egri járásbírósági végzés a letartóztatásról természetesen bőven belefért a három napba, s a  nyomozási bíró egy hónapra elrendelte annak a két nőnek és két férfinak a  letartóztatását, akiket a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság – az öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – bűnszövetségben, jelentős  mennyiségre, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsít. 

Hoszné dr. Nagy Tímea közlése szerint a bíróság megállapította, hogy a letartóztatás általános indoka mellett fennáll a bűnismétlés, valamint  a bizonyítás elnehezítésének a veszélye is. A bíróság megállapította, hogy alappal feltehető, hogy a  gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt  követnének el, valamint azt is, hogy fennáll a lehetősége annak, hogy a gyanúsítottak a  büntetőeljárásban részt vevő személyek befolyásolásával meghiúsítanák a bizonyítást. 

– A végzés nem végleges, az ügyész további letartóztatási ok – szökés, elrejtőzés veszélye – megállapítása, míg a gyanúsítottak és védőik enyhébb kényszerintézkedés, bűnügyi felügyelet  elrendelése érdekében jelentettek be fellebbezést. A végleges döntést az Egri Törvényszék hozza majd  meg – jelezte a sajtószóvivő.

Természetesen – a magyar büntetőeljárási jogszabályok szerint – a fellebezéseknek nincsen halasztó hatálya a letartóztatást elrendelő végzésre, azt azonnal végre kell hajtani. Amennyiben a törvényszék azt módosítaná, a továbbiakban az általa elrendeltek szerint kényszerintézkedést alkalmazzák.

Drogkereskedők: szorul a hurok 

Portálunk az utóbbi időkben számos új pszichoaktív anyaggal történt kereskedés miatt indult rendőri eljárásról számolt be. Így például szeptemberben írtunk arról, hogy a pétervásárai rendőrök őrizetbe vették a recski drognagyit. Közel 40 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le. Több esetről is tudósítottunk viszont augusztusban. Ezek egyike, amikor füzesabonyi dílert hallgattak ki. Kristályt terített a férfi, aki először csak fogyasztó volt, majd jövedelemkiegészítésként árulni kezdte a szert. De annak a mezőkövesdi férfinek a "történetét" is megírtuk, aki a gyöngyösi Kitérőgyár megállónál droggal a táskájában próbált a síneken át ellógni, de elkapták a városrendészek és átadták a rendőrségnek. Ugyncsak augusztusi történet volt, amikor egy olyan kömlői férfit fogtak el a rendőrök, akinél drog volt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában