Demonstráció

2022.08.03. 19:36

A katáért, a magas rezsi ellen tüntettek Egerben

Tüntetést szervezett ma délután hat órára a Mi Hazánk Mozgalom az egri Hatvani kapu térre a rezsiár-növekedés, illetve a kata adónem gyors módosításai ellen.

Sz. M. L.

Dr. Pápai Ákos beszéde a megyeszékhelyen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Országszerte, minden megyeszékhelyen rendeztünk tüntetést, hogy helyben legyen lehetőségük az embereknek kifejezni nemtetszésüket a kormány intézkedéseivel kapcsolatban – mondta Dócs Dávid országgyűlési képviselő, a mozgalom országos alelnöke.

Dr. Pápai Ákos, a szervezet megyei elnöke, egri önkormányzati képviselő elmondta, hogy a kata nevű adónemet a gazdaság kifehérítésére hozták létre, szerinte helyesen. Tény, hogy voltak visszaélések az adótípussal összefüggésben, ugyanakkor semmi nem indokolja, hogy ilyen hirtelen, átmenet nélkül változtassanak rajta. Nem generál ugyanis jelentős plusz adóbevételt sem, s ezzel a vállalkozók éves tervei szertefoszlottak.

Beruházásokon is rengeteg katás vállalkozó dolgozott. Azoknak, akik kiestek a lehetőségből, két adóbevallást kell benyújtaniuk, ami dupla adminisztrációs teher.

Arról is beszélt a demonstráció szónoka, hogy rezsiárak égbe emelése viszont mindenkit érint, hiszen nem csak a lakosságnak kell sokszoros árakat fizetnie.

– Az önkormányzatok is érintettek, éppen ezért újra kell szabni a költségvetést, s ennek lehet, hogy beruházások látják kárát. A rezsi emelkedése további dráguláshoz vezet – fogalmazott. Hozzátette, hogy az elmúlt tizennyolc év gazdaságpolitikája elhibázott volt.
A tüntetés végig a téren zajlott, megközelítőleg ötven ember gyűlt ide.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában