Jótékonyság

2023.05.05. 17:25

Kerecsendi polgárőrök aranyozták be a súlyos beteg tenki kisfiú napját +fotók

Lázár Levinek számos nehézséggel kell megküzdenie a betegsége miatt. A kerecsendi polgárőrök is szívükön viselik a sorsát.

B. K.

A súlyosan beteg kisfiút a kerecsendi polgárőrök látogatták meg

Forrás: Kerecsendi Polgárőr Egyesület/Facebook

Csütörtökön délután Tenkre látogattak a Kerecsendi Polgárőr Egyesület tagjai, hogy örömöt lopjanak egy beteg kisfiú életébe. A négyéves Lázár Leventéről és családja küzdelméről mi is beszámoltunk a közelmúltban. Levi Duchenne-féle izomdisztrófiával küzd. Hazánkban egyedülálló mutációt diagnosztizáltak nála. Olaszországba járnak orvoshoz, minden segítség jól jön számukra.

A kerecsendi önkéntesek, Kőrösi Csaba, Tatai Gyula és Tatai Tamás cikkünk olvasása után döntöttek úgy, hogy kupakok gyűjtésébe kezdenek, hogy ezzel is támogassák a család erőfeszítéseit. Az egyesületi tagok által eddig összegyűlt kupakokat személyesen vitték el Tenkre. Látogatásuk emlékezetes marad Levente számára, mivel kipróbálhatta a polgárőrök járművét, a család pedig hálásan köszönte meg a vidám pillanatokat és a segítséget.

Levi édesanyja a Facebookon is megköszönte a kerecsendi szervezet gesztusát. Ahogy az anyuka korábban elmesélte portálunknak,  Levente szteroidokat szed, éjszakánként sínben alszik, hogy nyújtsák a lábát, de ezek csak lelassítani tudják a betegséget, megállítani nem, ezért évről-évre rosszabb állapotba kerül majd. Jelenleg nem tud futni, ugrálni, lépcsőzni, az öltözködésben is segítségre van szüksége, és még a sétában is könnyen elfárad, megfájdul a lába. A Duchenne-fèle izomdisztrófával küzdő kisfiú sorsát azonban sokan a szívükön viselik, és reménykednek a gyógyulásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában