Gitárfesztivál

2023.07.21. 09:40

Három napig magyar és külföldi húrok pengenek Gyöngyösön + fotók

Csütörtökön megkezdődött a városban a hagyományos Nemzetközi Gitárfesztivál.

Szabó István

Elkezdődött a gyöngyösi nemzetközi gitárfesztivál

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Csütörtök este 13. alkalommal kezdődött meg Gyöngyösön a hagyományos, háromnapos Nemzetközi Gitárfesztivál a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület szervezésében. Nagy Wyrág Tibor, az egyesület kulturális munkatársa arról beszélt portálunknak, hogy a részvevőkkel a fesztivál művészeti vezetője, dr. Papp Sándor, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója egyezteti a fellépéseket.

– Jómagam a második gyöngyösi gitárfesztiválon ismerkedtem meg dr. Papp Sándorral. Egyesületünk akkor döntött úgy, hogy ebben a rendezvényben mi nagyon szívesen közreműködünk, segítünk a szervezésben. A gitározás szerelmeseként magam is azt gondoltam akkor, hogy karoljuk fel az eseményt, amelyből mára hagyomány lett a városban. Nagyon remélem, idén is mindenki nagyon jól fogja érezni magát az elkövetkező napokon is – részletezte Nagy Wyrág Tibor.

A nyitóesten a Mátra Honvéd Kaszinó dísztermében a DWD zenekar Petőfi 200 című műsora volt hallható, majd a Debreceni Gitár Kvartett lépett a közönség elé. Július 21-én 19 órától Lencsés Eszter és Salvatore Zema duójának koncertjére várják az érdeklődőket a Vachott Sándor Városi Könyvtárba. A július 22-i zárónapon szintén 19 órától Maria Ivana Oliva gitárjátéka csendül fel a Szent Bertalan-templomban. A fesztivált a gyöngyösi önkormányzat támogatja, így koncertekre a belépés díjtalan. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában