Észlelések

2023.08.02. 11:25

Újabb felvétel bizonyítja, medve jár a Bükkben

A földúton sétálgatott egy megtermett példány.

Heol.hu

Immár köztudott, hogy Mihály jól érzi magát a Bükkben, lehet, hogy róla készült az augusztus elsején közzétett, éjszakai felvétel.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén az elmúlt héten két barnamedvével kapcsolatos észlelésre került sor - adta hírül a nemzeti park a hivatalos oldalán.

Mint írják, az igazgatóság által üzemeltetett kameracsapda 2023. július 24-én rögzített egy viszonylag nagytermetű barnamedvét.

A felvétel kapcsán a nemzeti park a következőket írta Facebook-bejegyzésében:

– Arra kérjük a lakosságot, hogy barnamedve észlelések esetén először az Igazgatósággal vegyék fel a kapcsolatot, hiszen minden megalapozott (pontos helymeghatározással, esetleg fotóval alátámasztott) bejelentést a terepen megvizsgálunk. Sajnálatosan tapasztaljuk, hogy a közelmúltban számos barnamedvékkel kapcsolatos információ jelent meg az írott sajtóban, a közösségi médiában, melyek feltételezéseken alapulnak és nem a tényeket tükrözik - írták.

Legutóbb a Mátrában, Mátrakeresztes közeléből érkezett bejelentés, miszerint egy medve szaladhatott át az úton. A túrázok akkor nem tudtak az állatról fotót készíteni, azonban a nyomokról igen.

Portálunkon nemrégiben összegyűjtöttük az idei Heves vármegye, illetve annak környékén történt medveészleléseket. E szerint nem egy, hanem több példány is jár-kel erdeinkben, ezért mindenképpen érdemes körültekintőnek lenni, ha oda készülünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában