Aktívabban

2024.01.23. 15:43

Idén valami olyat szerveznek a Fertálymesterek Egerbe, ami eddig nem volt

Szombaton tartja éves közgyűlését az Egri Fertálymesteri Testület melyen az idei tervekről is tanácskoznak a tagok.

Szabadi Martina Laura

Naplemente Egerben, az Egri Várból fotózva

Forrás: Berán Dánie/Heves Megyei Hírlap

Szombaton tartja az Egri Fertálymesteri testület éves rendes közgyűlését. Várkonyi György főkapitány beszámolója szerint szót ejtenek a tavalyi eseményeikről, pénzügyi terveik teljesüléséről is beszámolnak a közösségnek. Szintén ekkor kerül sor a 2024-re elválasztott fertálymesterek megszavazására is, őket már kiválaszották a kissuttogókon, illetve karácsonyi összejövetelükön már bemutatták őket. Február 10-én avatják majd fel a fertálymestereket a városházán.

– Az idei terveket is ismertetjük és megvitatjuk a közgyűlésen, ahogy a pénzügyi tervünket is. Működésünknek továbbra is fontos eleme a segítségnyújtás. Tavasszal tervezzük az egykori gyermekváros takarítását, illetve március környékén a városszépítő munka a Szent Rókus kápolna környékét is érinti majd. Ott tavaly már tevékenykedtünk, de idén még apróbb, finommunkákat végzünk – árulta el portálunk kérdésére Várkonyi György. 

Hozzátette, a jeles napok és ünnepek természetesen idén is programot adnak a fertálymestereknek, a hagyományokhoz híven megünneplik a pünködsdöt és lesz például Fáklyás Királyköszöntő is.

– De egy újdonságot is tervezünk az aktív turizmus jegyében. A várost szinte teljesen körbefutja egy kerékpárút amely szép, látványos útvonal. Népszerű például a Tisza-tó körbetekerése is, így ennek mintájára Egert kerülnénk meg. Erre a jól körüljárható bicikliútra szeretnénk állomások, pihenőpontok biztosításával családi kerékpáros eseményt szervezni, hiszen Egerben az ilyen jellegű program kevesebb, így hagyományteremtőnek szánjuk az eseményt – emelte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában