Útburkolatok

2024.05.03. 20:18

Megvizsgálják az egri Mekcsey utcát cikkünk nyomán

Helyszíni bejárás lesz és soron kívül javíttattják a süllyedő aknafedelet a Kertész projekt kivitelezőjével.

Szabadi Martina Laura

– A Mekcsey utca alatt húzódó pince korábbi években történt beszakadását 2018-ban javították, majd Eger önkormányzatának jelenlegi vezetése 2022-ben a Kertész utca rekonstrukciójának keretében a teljes útszakasz felújítását elvégezte. Az olvasói észrevételt figyelembe véve a hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársa a helyszínen megvizsgálta az útszakasszal kapcsolatban jelzett problémát, mely alapján az említett aknafedél süllyedése valós, valamint a Mekcsey utca 11. szám előtt pókhálószerű repedés látható a burkolaton – válaszolta az önkormányzat megkeresésünkre.

Olvasónk azt jelezte, hogy repedezik a Mekcsey utca aszfalt burkolata azon a szakaszon, ahol 2017 -ben beszakadt az út, pontosabban egy pincerendszer amely alatta húzódik, lentebb pedig egy csatornafedlap süllyedt meg. Az utcát a Kertész út felújításakor aszfaltozták utoljára, ez a projekt tavaly fejeződött be.

– A városüzemeltetési iroda mindkét fennálló problémát jelezte a kivitelező felé, az aknafedlap süllyedése miatt soron kívüli intézkedést kért a kivitelező Colas Út Zrt-től,  illetve az aszfaltburkolaton látható repedés miatt helyszíni bejárást kezdeményezett – közölte az önkormányzat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában