Magyar zenekultúra ünnepe

2024.04.28. 12:17

Csodás hangon zendült fel az Éneklő Ifjúság Egerben

A kórusok regionális fesztiváljának célja az ifjúsági énekkarok tehetségének és elkötelezettségének, valamint a kórusok szakmai és erkölcsi értékének bemutatása. Az Éneklő Ifjúság programon idén közel 400 gyermek állt színpadra.

Hornyák Réka

Hagyomány szerint idén is megrendezték az Éneklő Ifjúság fesztivál és minősítő hangversenyt. Az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban a fellépők és a közönség együtt ápolta és ünnepelte a magyar zenekultúra gazdag hagyományait.

Csodás hangon zendült fel az Éneklő Ifjúság Egerben
Éneklő ifjúság-koncert Egerben 
Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A különleges zenei esemény nem csak egy koncert, hanem egy zenei ünnep, ahol minden évben összegyűlhetnek a tehetséges, kiváló fiatalok. Idén 11 kórus, közel 400 énekes és hangszeres lépett színpadra. Képviseltette magát Kisvárdáról a Szent László Gyermekkar, a Kunszentmiklósi Énekesiskola Énekegyüttese, Szécsény Város Gyermekkara Rózsavölgyi Márk AMI, a miskolci Campanelli Gyermekkar és a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk AMI Kisvegyeskara. 

Heves vármegyéből jelen volt az Egri Dobó István Gimnázium Kórusa, a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola Gyermekkórusa, az Egri Andrássy Énekkar, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium Vegyeskara és Zenekara és Ciszterlánc Énekegyüttes, az Egri Érseki Fiúkórus és az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola AMI Kórusa is. 

A magyar zenekultúra hangversenyén arany minősítést kapott a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola Gyermekkórusa és az Egri Dobó István Gimnázium kórusa, valamint arany diplomával gazdagodott az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola AMI Kórusa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában