Gyöngyösi városkártya

2024.05.09. 16:35

Már letölthető a gyöngyösi városkártya mobil applikációja

A városkártya fizikai formájában jövő hét keddtől igényelhető. A gyöngyösi városkártya sokkal többet tud a társainál.

Szabó István

Csütörtöktől letölthetővé vált Gyöngyös új városkártyájának mobil applikációja, amely a Gyöngyösi Médiaközpont Nonprofit Kft. közreműködésével jött létre. Minderről a gyöngyösi városházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón volt szó. A bevezetőben Pifkó Tamás, a gyöngyösi polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője arról beszélt, hogy ez a rendszer sok településen bizonyított már, és teljesen Gyöngyösre szabták. Sokkal többet tud, mint egy városkártya, hiszen pontos, naprakész információkat szolgáltat a városlakók számára akár hírek formájában, de lesz majd hibabejelentő felület, elérhető lesz a városrendészet telefonszáma, a Szomszédom a felügyelő program, lesz rajta programajánló is, és a részvételi költségvetés is ezen a felületen keresztül zajlik majd.

Bemutatják a gyöngyösi városkártyát a városházán Forrás: Czímer Tamás
Bemutatják a gyöngyösi városkártyát a városházán
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hiesz György polgármester elmondta, hogy az önkormányzat régóta tervezte városkártya bevezetését, de legtöbbször a pénz jelentette az akadályt. Mint mondta, a különböző szolgáltatók vagy horrorisztikus áron kínálták a szolgáltatást, vagy össze akarták kötni valamilyen vásárlói kártyával, s így nem egészen városkártya lett volna belőle. Végül a Médiaközpont talált megfelelő partnercéget erre, tette hozzá. 

– Az első körben Gyöngyös város cégei és a városháza szolgáltatásaihoz társítunk engedményeket. Ez azt jelenti, hogy mind mögött ott van az önkormányzat, tehát ha egy cégünktől elvárunk egy kedvezményt, azt neki az önkormányzat vissza fogja pótolni az árbevételében. Ezt a költségvetésből finanszírozzuk. A parkolóbérletek vásárlásánál 10 százalék kedvezményre jogosít a városkártya. Ebben az évben megvizsgáljuk, hogyan lehet ezt kiterjeszteni a parkolójegyekre. A mozijegyek is 10 százalék kedvezménnyel vehetők meg városkártyával, és ez a jogosultság érvényes a Mátra Művelődési Központ pénztárában vásárolt belépők esetében azokra a rendezvényekre, amelyeket a város szervezett. A különböző online felületeken vett jegyekre nem érvényes a kedvezmény. A művelődési központ szervezte különböző családi rendezvényekre - esküvőktől, keresztelőktől kezdve a temetésekig - 30 százalékos kedvezmény jár. A strandon, illetve majd a jégpályán 10 százalékkal olcsóbban lehet belépőt venni a városkártyával. A Sástói Turisztikai Központ esetében a kilátótorony, illetve a csónakázás igénybevétele lesz kedvezményes. A városi könyvtárba ingyenes lesz a beiratkozás a kártyával. A temetkezési szolgáltatásoknál egy kuponrendszert szeretnénk bevezetni, a Városgondozás konkrétan felsorolt szolgáltatásai lesznek igénybe vehetők a kártyával olcsóbban. A kártya kiterjesztése a következő lépésben a gyöngyösi vállalkozókat érinti. A testület úgy döntött, hogy helyi, magyar, nagyobb üzleti hálózattal kezdjük. Én azt remélem, hogy a város lakói igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat – mondta Hiesz György.

Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő javaslatára korábban a grémium arról is döntött, hogy hogy az applikációt letöltő, vagy a városkártyát kiváltó felhasználók a bevezetést követő két hónapban 2 ezer forint értékű kupont kapnak ajándékba, amelyet a partnereknél érvényesíthetnek.

–  Úgy határoztunk idén tavasszal, hogy június 30-ig az első 5 ezer, applikációt letöltő, vagy a fizikai kártyát kiváltó lakos részesül a 2 ezer forintos vásárlási kuponban. Erre a grémium 10 millió forintot biztosított. Gondolkodtunk azon, hogy hol lehessen ezt a kupont felhasználni. A választás a város legrégebbi szupermarketjére, a Sláger ABC-re esett. A tulajdonos annyira pozitívan fogadta a kezdeményezésünket, hogy ő még megtoldotta újabb 2 ezer forinttal. A jogosultak a tehát összesen 4 ezer forinthoz az első vásárlás után fognak hozzájutni. Az a célunk, hogy minél több céget bevonjunk a rendszerbe. Úgy gondolom, ez mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára hasznos lesz. A városkártya funkciói pedig folyamatosan bővülni fognak – foglalta össze dr. Végh Attila.  

Mint elhangzott, a gyöngyösi városkártya applikációja nagyon felhasználóbarát, könnyű letölteni. A városkártya fizikai formában a városháza ügyfélszolgálatán igényelhető a jövő héttől keddenként és csütörtökönként reggel 8 és 15 óra 30 perc között. Az applikáció már elérhető iOS és Android rendszeren egyaránt, a Google Play-ből és az App Store-ból is letölthető, Gyöngyös App néven kell keresni, és rögtön telepíthető egy regisztrációs folyamattal, ami legfeljebb 72 óra után élesíti a városkártyát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában