Gyöngyös

2024.06.25. 17:20

A P&G segítségével újul meg a gyöngyösi átmeneti otthon

A Gyöngyösi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthona alapos megújuláson esett át az elmúlt hónapokban, amihez hozzájárult a Procter & Gamble is. A projekt első szakasza befejeződött, és a lakók újra birtokba vehették otthonaikat.

Tóth Balázs

A Procter & Gamble, amely már három évtizede tevékenykedik Magyarországon, és Gyöngyösön működteti egyik legnagyobb szájápolási termékeket gyártó üzemét, 50 millió forintos beruházás keretében újítja fel a Gyöngyösi Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonát, közölte a cég. A vállalat 30,5 millió forintos adományával különösen fontos szerepet játszik a projektben, mely az "Élhető otthon" társadalmi felelősségvállalási program részeként valósul meg. Gyöngyös városával és az átmeneti otthonokat működtető Kistérségi Humán Szolgáltató Központtal együttműködésben a rászoruló családok, gyermekek és az őket felkaroló intézményeket, szervezeteket támogatják.

A felújítás első fázisa a társaság önkénteseinek aktív közreműködésével
A felújítás első fázisa a társaság önkénteseinek aktív közreműködésével
Forrás: Élhető Otthon - Procter & Gamble

A felújítás első fázisa kora tavasszal indult, amikor a társaság önkénteseinek aktív közreműködésével nem csak a lakószobák újultak meg, hanem új burkolatot, energiatakarékos szanitereket kaptak a közösségi terek és vizesblokkok is, valamint új konyhabútor került a konyhába. Az intézményeket az igényekre reagálva felkészítik a csecsemők fogadására is. A projekt várhatóan július közepére ér véget, így az otthonok újra teljes kapacitással működhetnek majd.

Robert Carrio, a P&G gyöngyösi gyárának igazgatója örült, hogy az idén induló Élhető Otthon program első állomása Gyöngyös.

Új burkolatot és energiatakarékos szanitereket kaptak az otthonok 
Forrás: Élhető Otthon - Procter & Gamble

- Folyamatosan bővülő üzemünk fontos munkaadója a térségnek, ám nemcsak emiatt vagyunk elkötelezettek a helyi közösségek támogatása iránt. Vállalatunk alapvető értékeinek egyike a szociálisan hátrányos helyzetben lévők megsegítése világszerte, így gyáraink közvetlen környezetében is kiemelten keressük azokat a lehetőségeket, ahol ilyen segítséget nyújthatunk – fogalmazott Carrio.

Krubl Yvette, a P&G magyarországi kommunikációs vezetője a közlemény szerint ezt azzal egészítette ki, hogy a tíz éves gyöngyösi jelenlétük során igyekeztek megismerni a helyi emberek, közösségek nehézségeit és körülményeiket, és szerettek volna valamivel hozzájárulni a közösség számára szükséges, de saját forrásból nem feltétlenül megoldható fejlesztéshez. A most felújítás alatt álló átmeneti otthonok korábban szinte már élhetetlenek voltak, ezért nagyon örülnek, hogy ennek a beruházásnak köszönhetően a családok megújult, tiszta, barátságos és családias környezetben tölthetik ezt az átmeneti időszakot.

A Gyöngyösi Családok Átmeneti Otthona 1999-től működik a városban 25 férőhellyel, mely 2008-tól kibővült a 12 fős Gyermekek Átmeneti Otthonával. Fenntartását Gyöngyös és térségében elhelyezkedő 25 település önkormányzata társulásban biztosítja.

A vállalat korábban 135 millió forintot fordított a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda felújítására. Mostani projektje nem csak Gyöngyös, hanem a környező települések, mint Eger, Hatvan, Jászberény, Vecsés és Kazincbarcika családjait is támogatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában