Területvédelem

2024.06.30. 08:05

Megszólítják a vadászokat is

- Ahhoz, hogy biztonságban tudjuk szeretteinket és meg tudjuk védeni hazánkat, a NATO-tagság mellett ütőképes, modern nemzeti haderőre van szükség - jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért, haderőfejlesztésért és védelmi iparért felelős államtitkára a területvédelmi tartalékosok toborzását célzó idei kampány nyitórendezvényén, Hatvanban. A napokban tartott rendezvényen Kutnyánszky Zsolt kiemelte: a szomszédunkban háború zajlik, ám a kormány mindent megtesz azért, hogy a konfliktus ne terjedjen tovább és Magyarország kimaradjon belőle. Ezért eddig soha nem látott haderőfejlesztésbe kezdett az utóbbi években, aminek az eredménye ma már megmutatkozik a honvédség eszközeiben, állományában és szervezetében egyaránt - tette hozzá.
A területvédelmi tartalékosokat toborzó idei kampány célja minél többekkel megismertetni e tevékenységet és az ebben közreműködők számára kínált lehetőségeket. A kampányban kiemelten szólítják meg a vadásztársadalmat, mert "a jó vadász és katona nagyon hasonló, hiszen mindkettőre jellemző a pontosság, a fegyelem és a szabálykövető magatartás" - mondta az államtitkár - tájékoztatott az MTI.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában