Kutyásbemutató

2024.07.06. 08:40

Borz is érkezik az egri strand hontalan állatok világnapi programjára

Több állatvédő szervezet is kitelepül a hontalan állatok világnapján az egri strandra. Az Eger Termál Kft. a gazdátlan állatokra és a felelősségteljes állattartásra is felhívja a figyelmet, szemléletformáló programokat kínálnak a családoknak.

Szabadi Martina Laura

Augusztus 16-án délután a hontalan állatok világnapján számos állatos programon vehetnek részt az egri strandon. Az Eger Termál Kft. ugyanis több állatvédő szervezetet is meghívott a strandra, érkezik a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány is, vezetője Bóday Pál elmondta, nagyon örülnek a kezdeményezésnek, mert tudomása szerint ilyen program még nem is volt soha hazánkban.

Borz is érkezik az egri strand hontalan állatok világnapi programjára
Borz is érkezik az egri strand hontalan állatok világnapi programjára
Forrás: Ricsi Kapin/Facebook

Jön a Tollas Barát Madármentés, jönnek teknősmentők, Faragó Mariann egri kutyakiképző, Hajdú Tamás a rendőrség kutyás osztagának vezetője és hazánk legjobb robbanószer kereső kutyája, Jack. Ott lesz velünk a Rókales is , a Szurkolók és a Noé Állatotthon is 

– sorolta a résztvevőket Bóday, aki hangsúlyozta, nagyon nagyra tartja Molnár László, az Eger Termál Kft. ügyvezetőjének kezdeményezését.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy rámutassunk azokra az emberekre, akik olyan tevékenységet, munkát végeznek, amely jobbá teszi körülöttünk a világot. Volt már kéklámpás napunk is idén, most pedig ezen a világnapon azokra szeretnénk felhívni a figyelmet, akik a környezetünkben lévő kiszolgáltatott állatokkal foglalkoznak, be kell mutatnunk az ő munkájukat, megszólítva a fiatalokat, gyerekeket – mondta. Hozzátette, hogy a strand növény- és állatvilága is gazdagabb, mint egy átlagos fürdőhelyé, s igyekeznek óvni, ápolni. 

–Van egy teknősmedencénk, ahol mentett, befogadott állatok úszkálnak, vannak halaink, sőt, az Eger-patak kacsái is hozzánk térnek nyugovóra éjszakánként és itt is telelnek. Az pedig mindenki számára jól ismert talán, hogy több száz éves fa áll a nálunk. A platánról azt mondták a Virágos Magyarország szakemberei, hogy nem is nagyon van ilyen öreg fa Magyarországon, amely teljesen egészséges – emelte ki.

Az augusztus 16-i programok között lesz kutyás bemutató, kismedencés kutyastrand, a Noé pedig egy kézhez szokott borzzal érkezik. A szervezők célja, hogy a gyermekek és családjaik megismerhessék az állatokat, az állatmentők kemény munkáját és az állattartás felelősségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában