10 hét 14 program

2024.07.03. 18:45

Újra elkezdődött a városnézés a gyöngyösi 1-es helyi járaton

Az egész városon végighaladó buszon idegenvezető beszélt az útközben látottakról. A gyöngyösi Tourinform Iroda programjára nyáron még kétszer kerül sor.

Szabó István

Szerdán újra elindult Gyöngyösön a tavaly nagy sikerrel debütált városnéző helyi járatú autóbusz. A látványos és tartalmas időtöltést kínáló kirándulás a nyaranta immár harmadik alkalommal zajló, a gyöngyösi Tourinform Iroda által szervezett 10 hét 14 program eseménysorozatának része. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is az 1-es helyi járat Tesco áruház melletti megállójából indult délelőtt 10 órakor a busz, amelyen a Seregély utcai végállomásig tartó mintegy 50 perces úton Horváth Kristóf idegenvezető ismertette meg az utasokat az éppen látott épületek, utcák, parkok, szobrok történetével, érdekes tudnivalóival. A városnézéshez nemcsak az indulásnál, de érvényes vonaljeggyel bármelyik menetrend szerinti megállónál lehetett csatlakozni, vagy éppen félbeszakítani azt. 

Már a gyöngyösi Tesco megállóhelynél sokan hallgatták az idegenvezetőt
Már a gyöngyösi Tesco megállóhelynél sokan hallgatták az idegenvezetőt
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Három alkalom Gyöngyösön

Dr. Benkő Béla, a szervező Tourinform Iroda vezetője elmondta portálunknak, hogy idén is élénk érdeklődésre számítanak. Akárcsak tavaly, e nyáron is három alkalmat szerveztek, legközelebb július 31-én, majd augusztus 14-én lehet menetrend szerinti helyi járattal újra városnézésre indulni.

– A tavalyi visszajelzésekből tudjuk, hogy a program nemcsak a turistáknak, de a gyöngyösieknek is sok érdekességgel szolgált. Talán azért is, mert hajlamosak vagyunk lakóhelyünk naponta látott parkjai, épületei, szobrai mellett úgy elmenni, hogy igazából alig tudunk róluk valamit. Az 1-es busz végighalad az egész városon, ezért remek alkalmat kínál ezernyi apróbb-nagyobb érdekesség felfedezésére, így, aki egyébként is utazna a helyi járaton, annak a megszokottnál színesebbé válik az útja. Aki pedig gyaloglás helyett buszon nézné meg szívesen a várost, annak jó lehetőséget ad ez a program – részletezte dr. Benkő Béla.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában