Új elismerések

2024.07.16. 10:30

Hat új oktatói díjat alapított a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Gyöngyösön is indul a MATE 2030 egyik kiemelt projektje, az Oktatói díjak 2024. A díjakkal az elhivatott tanárait ismeri el a felsőoktatási intézmény.

Szabó István

A MATE gyöngyösi campusán is gazdára várnak az új oktatói díjak

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Hat új oktatói díjat alapított a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), adta hírül a Gyöngyösön is campussal rendelkező felsőoktatási intézmény. Közlésük szerint az oktatás minősége és hatékonysága kulcsfontosságú szerepet játszik a MATE fejlődésében és hosszú távú sikereiben, ezért az oktatói közösség elismerése és motivációja érdekében, a MATE 2030 stratégia keretében került sor a díjak alapítására, amelyek a következők:

- Oktatói életműdíj 
- Az év oktatója díj 
- Az év fiatal oktatója díj 
- Az év tehetséggondozója díj
- Az év innovatív oktatója díj 
- Az év legnépszerűbb oktatója díj 

A MATE közleménye kitér arra, hogy a díjak várományosainak kiválasztása többlépcsős eljárásban történik, amelyben a hallgatói vélemények is szerepet kapnak. A jelöltállítás és a díjazás részletes szabályait a MATE Oktatói díjak adományozásának szabályzata tartalmazza. 

– A díjakkal elhivatott oktatóinkat ismerjük el, akik nélkülözhetetlen szerepet játszanak az egyetemi közösségben és a társadalomban. Hosszú távon az oktatói díjak rendszere erős motiváló hatást fog jelenteni a kollégák számára és olyan légkört alakít ki, amelyben oktatóink inspirálják egymást, ami elengedhetetlen egyetemünk sikere és oktatási színvonalának folyamatos emelkedése érdekében. A szavazás indulásáról és részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk – fogalmaz a MATE közleménye.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában