Muzsikál az erdő

2024.07.05. 10:11

Heves vármegyébe érkezett a Mátrai Művészeti Napok

Gyöngyössolymoson idén is a Kerekgyepen zajlottak a Muzsikál az erdő programjai. Ismét sokakat vonzott az erdei zenélés különleges élménye.

Szabó István

Csütörtökön Heves vármegyébe érkezett a Muzsikál az erdő Mátrai Művészeti Napok programsorozata. A június 29-én Szurdokpüspökiben indult 9 napos, hagyományos erdei zenei és művészeti eseménysorozat nógrádi helyszínei után ezúttal a gyöngyössolymosi Kerekgyep telt meg a muzsikával és más művészetekkel a természetben töltekezni kívánó érdeklődőkkel. 

Gyöngyössolymoson újra a Kerekgyep adott otthont a Mátrai Művészeti Napoknak
Gyöngyössolymoson újra a Kerekgyep adott otthont a Mátrai Művészeti Napoknak
Forrás:  Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

A programok már délelőtt elkezdődtek, hiszen a látogatók Gyöngyössolymoson felkereshették az Emlék és alkotóházat, a Szent Miklós püspök templomot, a pincésmalmot, Szolcsák Gyula festménykiállítását. Kora délután Asztalos Miklós polgármester és Szabó Lajos erdőmérnök, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, a programsorozat főszervezője vezetésével pedig szakvezetéses séta indult a községből a Csákkői barlanghoz, majd a Kerekgyepre. Ott vár várta őket a helyi termékek bemutatója, a helyi ételek kóstolója, illetve a 2024-es Muzsikál az erdő gyermekrajz-, illetve fotópályázatra beküldött legjobb munkákból összeállított vándorkiállítás. A tartalmas, aktív időtöltésre vágyók kézműveskedhettek Varnyú Rita és Tatár Odett vezetésével, vagy részt vehettek Liebmann Judit természetművészeti foglalkozásán. A gyerekekkel érkezők közben a Lóca együttes interaktív családi koncertjének részesei is lehettek.

Az erdei koncertek Asztalos Miklós köszöntő szavai után kezdődtek. Az Anima Vonósnégyes előadását Kardos Horváth János Zöld gondolatok a zene szárnyán című műsora követte, majd a napot Pál István Szalonna és bandája muzsikája zárta. A Mátrai Művészeti Napok július 5-én Parádfürdőn folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában