Természetvédelem

2024.06.30. 12:45

Muzsikálnak már az erdők a Mátrában + fotók

Szombaton elkezdődött a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozata.

Palágyi Edit

Az idei programoknak az első napon, azaz szombaton Szurdokpüspöki adott otthont. Ott lovastúrától kiállításmegnyitóig több minden volt a programban, és az árnyas fák alatt zenekarok valamint táncosok szórakoztatták a zenekedvelőket. Másnap, vasárnap Salgótarján-Eresztény a helyszín, hétfőn Mátraverebély-Szentkút, majd Pásztó-Mátrakeresztes és Tar következik.

Muzsikálnak már az erdők a Mátrában
Muzsikálnak már az erdők a Mátrában 
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Július 4-én kezdődnek a koncertek Hevesben, Gyöngyössolymos, Parádfürdő, majd Gyöngyöspata következik. Sástó egész napos programnak ad otthont - utóbbi helyen tartják a zárórendezvényt július 7-én. Idén új helyszínként jelenik meg Parádfürdő - Ilona-völgy, ahol a Muzsikál az erdő az Országos Erdészeti Egyesület éves vándorgyűlésével kapcsolódik össze, írják a szervezők.

A Muzsikál az erdő összművészeti rendezvénysorozat 2003-ban indult, az elmúlt húsz év során több mint kétszáz magyarországi és határon túli helyszín adott otthont a programoknak, és csaknem 1200 esemény valósult meg mintegy 6 ezer fellépő közreműködésével.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában