Hidegre tették

2024.07.02. 11:19

Hűtőszekrényben találták meg a betörőt a rendőrök

Hűtőszekrényben bújt meg a bűnügyi felügyeletből megszökött tolvaj.

Heol.hu

Képzeljük el, hogy otthon kinyitjuk a hűtőt és egy betörő néz velünk farkasszemet (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

Betörés közben a konyhában lelte meg a rendőrség a férfit, a bűnelkövetővel szemben a Hevesi Járási Ügyészség nemrégiben emelt vádat a bíróság előtt - hozta tudomásunkra Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. 

A fotót a szökés alatt elkövetett egyik betörés helyszínén készítette a rendőrség a szemle során
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A 34 éves, büntetett előéletű vádlott tavaly novemberben került bűnügyi felügyelet alá, ami azt jelenti, hogy csak alapos indokkal és külön engedéllyel hagyhatta volna el az otthonát. Ő azonban nem tartotta be a rá vonatkozó szabályokat: mint utóbb kiderült, idén januártól rendszeresen eljárt lopni különböző erdőtelki lakóházakba. A rendőrség februárban körözést adott ki ellene az eltűnése miatt, így aztán egyre nagyobb erőkkel keresték Erdőtelken és környékén - részletezi az esetet a sajtószóvivő ügyész. 

Február 14-én információ érkezett arról, hogy hol bujkálhat a szökött bűnöző. 

Ez alapján két polgárőr kíséretében négy járőr ment ki a megadott címre, ahol hárman a lakás konyhájában kutattak a keresett személy után. Amikor egyikük kinyitotta a hűtőszekrény ajtaját, onnan legnagyobb meglepetésükre előugrott a vádlott, aki meneküli próbált. Az éber rendőrök azonban megakadályozták ezt, és a konyha kövére szorítva némi kézitusa árán megbilincselték az erős ellenállást tanúsító férfit.

A terhelt jelenleg már egy korábban kiszabott büntetését tölti az egyik fegyintézetben. A járási ügyészség hét rendbeli lopással, valamint kényszerintézkedés alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétségével vádolja a kézre került tolvajt.

A vádhatóság ebben az ügyben arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen – beismerése esetén – 4 év fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabjon ki a többszörös és különös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!