Vízhiány

2024.07.04. 10:18

Hosszan tartó vízhiány lesz Hatvanban csütörtöktől

Gerincvezetéket cserélnek.

Molnár Helga

Vízkorlátozás lesz Hatvanban július 4-től július 7-ig – tudatta a Heves Vármegyei Vízmű Zrt. A Hatvant ellátó regionális gerincvezetéken a 21. számú főút autópályára történő felhajtója alatt 30-40 méter hosszban a gerincvezetéket ki kell cserélni. A munkák várhatóan 7-ig befejeződnek.

A vízkorlátozás Hatvan teljes területét érinti. Előfordulhatnak vízhiányos időszakok, nyomáscsökkenés és teljes ivóvíz hiány is.
– Megtiltjuk a lakosság részéről a hálózati ivóvízből történő öntözési vízfelhasználást és medence töltést, közületek részéről szintén az öntözést, medence töltést, autó-, kamion- és munkagép mosását.

A közületek részéről kérjük a gyártási folyamatok, a nagy vízigényű gyártósorokon történő munkák átütemezését, valamint kérjük, hogy a közületek készüljenek fel esetleges hosszan tartó vízhiányos állapotra. Mind a lakosság, mind a közület, mind az önkormányzati intézmények részéről szükséges a visszafogott vízfogyasztás – közölték.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában