Vizsgálat

2024.07.02. 08:15

A nyári légszennyezettséget mérik Gyöngyösön

Télen a vizsgálat nem mutatott ki határérték feletti légszennyezettséget. Július 11-én a levegő nitrogén-oxid, nitrogén-dioxid, szén-monoxid, kén-dioxid, ózon és szálló por koncentrációját mérik.

Szabó István

Július 11-én kerítenek sort Gyöngyösön a légszennyezettség nyári mérésére, adta hírül a városháza. Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy Gyöngyös környezetvédelmi programja légszennyezettségi méréseket irányoz elő a nyári és téli időszakban. 

– A téli mérések nem mutattak ki határérték feletti légszennyezettséget. Azokat a vizsgálatokat a Könyves Kálmán téren, a Koháry úti autóbuszpályaudvar környezetében, 2023 decemberében az Akusztika Mérnöki Iroda Környezetvédelmi és Munkahigiénés Vizsgálólaboratóriuma elvégezte. A mérési eredmények szerint a légszennyezőanyagok koncentrációja nem lépte túl sem az egészségügyi határértéket, sem a tervezési irányértéket. A július 11-i méréseket az Alcedo Kft. végzi majd. A 24 órás folyamatos imissziómérés során a levegő nitrogén-oxid, nitrogén-dioxid, szén-monoxid, kén-dioxid, ózon és szálló por – PM10, azaz 10 mikronnál kisebb részecske – koncentrációjának meghatározására és rögzítésére került sor – tájékoztat közleményében a gyöngyösi városháza.    

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában