Megtisztult a kutyafuttató

2024.07.19. 15:30

Hihetetlen mennyiségű szemét, emberi ürülék is kerül Eger köztereire

Több köbméter hulladékot kell elvinni az egri kutyafuttatóból. A városgondozáshoz majdnem minden héten érkezik megkeresés a hajléktalanok által felhalmozott illegális hulladék összegyűjtésére. Sok esetben emberi ürülék miatt is van munkájuk ezeken a helyeken.

Szabadi Martina Laura

– A Városgondozás Eger Kft. tájékoztatása alapján a Belvárosi kutyafuttató területén összesen 4-5 köbméternyi kommunális és lomhulladék volt, látható, hogy illetéktelen személyek beköltöztek a kutyafuttatóba és a napi életvitel során keletkező hulladékot a helyszínen halmozták fel – közölte az egri önkormányzat pénteken. Mint ahogy arról már beszámoltunk, csütörtökön a városgondozáson kívül a rendőrség és a kormányhivatal illetékesei is a helyszínen voltak a döbbenetes mennyiségű szemét miatt amire a közösségi médiában hívta fel a figyelmet egy helyi. A Heves Vármegyei Kormányhivatal bírságolt is miatta.

Hihetetlen mennyiségű szemét, emberi ürülék is kerül Eger köztereire
Hihetetlen mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze 
Forrás: Városgondozás Eger Hivatalos / Facebook 

– A cég önkormányzattal kötött szerződésének értelmében a kutyafuttató IV-es fenntartási kategóriájú, ami azt jelenti, hogy egy évben itt 4-8 alkalommal végeznek fűnyírási munkát. Utoljára két hete kaszáltak a kutyafuttatóban, akkor az illetéktelen birtokbavételt még nem tapasztalták. A kutyafuttatónál található közterületi hulladékgyűjtő edényeket is rendszeresen ürítik, ha kollégáik észlelik vagy a lakosságtól, az önkormányzattól bejelentés érkezik az illegális hulladék felhalmozódásáról, soron kívül intézkednek. A belvárosi kutyafuttató takarítását csütörtökön elkezdték és a mai napon befejezik. A Városgondozáshoz majdnem minden héten érkezik megkeresés a hajléktalanok által felhalmozott illegális hulladék összegyűjtésére. Sok esetben - az emberi ürülék jelenléte miatt- fertőtlenítést is végeznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában