Forgalom

2024.07.17. 10:28

Jelentősebb lehet a forgalom az M3-ason a Forma-1-es magyar nagydíj miatt

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz.

Molnár Helga

Csütörtöktől az M3-as autópályán jelentős forgalom várható, a hétvégén lesz ugyanis a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj a Hungaroringen – írja a Totalcar. Az Útinform közölte, már csütörtöktől erősebb járműmozgásra készüljenek az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton Kerepes környékén is.

Belluno,,Italy,-,August,13,,2023:,Cars,Queuing,On,The,
Jelentősebb lehet a forgalom az M3-ason a Forma-1-es magyar nagydíj miatt
Jelentősebb lehet a forgalom az M3-ason a Forma-1-es magyar nagydíj miatt (Illusztráció) 
Forrás:  Shutterstock

Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. A nagyközönség a versenypályát a 19-es és 23-as km-nél lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni. A hétvége során Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható.

A sztrádákat menedzselő MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta, hogy motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a Forma 1-es versenyhétvégén az M3-as autópályán.

A cég szerint a Forma-1-es verseny alatt harmadával több jármű használja a sztrádát egy átlagos hétvégi időszakhoz képest. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől és az M5-ös autópályán érkezőknek az M0-s autóút-M31-es autópálya útvonalat javasolja a cég. Az M31-esről pedig Budapest felé kell felhajtani az M3-as autópályára, ahonnan a 23-as vagy a 19-es kilométernél lévő csomóponton keresztül is elérhető a Hungaroring. A torlódások csökkentése, elkerülése érdekében, vasárnap délután az M3-as autópályán a Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya-M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk. A verseny után a 19-es kilométernél található csomópontnál és a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában