Fejlesztés

2024.07.27. 10:53

Közel 69 milliós útfelújítás kezdődött Detken

A TOP Plusz támogatásnak köszönhetően a Petőfi Sándor utca felújítása történik meg. A tervek szerint az év végére fejeződik be a kivitelezés.

Szabó István

Detk önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz révén a Petőfi út fejlesztése Detk településen elnevezéssel 2023. januárjában benyújtott pályázata alapján 68,74 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásban részesült, számolt be portálunknak Stefanovszki Tamás polgármester. Mint mondta, a 100 százalékos támogatási intenzitású projekt a Széchenyi Terv Plusz programban valósul meg. A polgármester hozzátette, a detki önkormányzat célja a meglévő úthálózat fejlesztése, a település közintézményeinek jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolódások javítása, a településszintű közlekedésbiztonság növelése.

A Petőfi Sándor utcában újul meg a burkolat
A Petőfi Sándor utcában újul meg a burkolat
Forrás: maps.google.com

– A projekt során a Petőfi Sándor utca 510 helyrajzi számú összefüggő szakaszain a burkolat felújítása történik, kapcsolódó csapadékvíz-elvezetési és zöldfelület-fejlesztési elemekkel. A munkák magukban foglalják az útfelület előkészítését, a megsüllyedt szakaszokon lokális pályaszerkezet cseréjét, AC-11 kopóréteg, továbbá padka kialakítását. A beruházás részeként sor kerül a gyalogosvédelmi korlát kialakítására, mely a gyalogosok biztonságát növeli, lombhullató fák telepítésére és a padkán túli területek füvesítésére. A kapubejárók felújítása nem része a fejlesztésnek – részletezte Stefanovszki Tamás.

A projekt megvalósítása ez év június elsején kezdődött, és a tervek szerint az év végére fejeződik be.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában