Mi is segíthetünk!

2024.07.16. 20:15

Most a mentőmotor nyergébe pattanhatunk az orvossal! + videó

Dr. Gál Domokos mentőorvos bemutatja életmentő kétkerekűjét. A motoros mentés támogatásával hozzájárulhatunk, hogy baj esetén a leghatékonyabb segítséget nyújthassák az utakon.

Szabó István

Az autópályákon utazva – főleg a nyári szezonban – bizonyára gyakran látunk motorosokat. Többségük nyaralásra, fesztiválra igyekszik, vagy épp kihasználja a jó időt, hogy hódolhasson szenvedélyének: a kétkerekűn való száguldozásnak. Minderről dr. Gál Domokos mentőorvos beszélt a portálunknak küldött tájékoztatójában. 

A mentőmotorosoknál kiválóra vizsgázott az újgenerációs életmentő eszköz. Az életmentésben az OMSZ Alapítványt a Heves vármegyében élők is segíthetik.
A mentőmotorosoknál kiválóra vizsgázott az újgenerációs életmentő eszköz (Archív fotó)
Forrás: Beküldött

– Ám vagyunk páran az országban, akiknek a motorozás nem csupán életforma, hanem hivatás, sőt: életmentő küldetés! Mentőmotoros bajtársaimmal májustól októberig járjuk az utakat, hogy a lehető leggyorsabban segíthessünk baj esetén. Így, ha önt vagy szerettét, ismerősét baleset éri útja során, én lehetek az első, aki kiér, hogy megkezdjem a szakszerű ellátását, amíg a rohamkocsi a helyszínre ér. Immár a harmadik szezont kezdtem meg mentőmotorosként, tömeges balesetek esetén kárhelyparancsnoki feladatokat is ellátok. Gondolta volna, hogy világviszonylatban is az egyik legképzettebb és legjobban felszerelt speciális egység a magyar? Ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy mindig korszerű felszerelésekkel indulhassunk bevetésekre, legyen szó motoros ruháról, bukósisakról, mentéstechnikai felszerelésekről. Eddig összesen 7 új Honda típusú motort kaptunk az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Alapítványtól, ezen felül az adományozóknak köszönhetően többek között új orvosi táskákkal kezdhettük meg az idei szezont – részletezte dr. Gál Domokos.

– Mentőmotorosként szinte bármilyen feladatnál bevethető vagyok, hiszen a lélegeztetőgépen és a gyógyszeradagoló pumpán kívül a betegellátásban nélkülözhetetlen minden felszerelés megtalálható a motoron, ami egy hagyományos esetkocsin is. Mivel én beteget nem szállítok, mehetek egyből a következő beteghez, amíg egy mentőautó a kórházba szállítást végzi. Ez egy igazi Jolly Joker szerep! A nyári időszakban nem csak turista, de sajnos baleset is egyre több van. Vigyázzon magára és családjára, hogy minél kevesebb dolgunk legyen a nyár folyamán! Arra kérem, legyen ön is a motoros mentés támogatója, hogy baj esetén a leghatékonyabb segítséget nyújthassuk az utakon. Szeretne még többet megtudni a motoros mentésről és a speciális Honda CRF1100 motorokról? Hadd mutassam be ebben a videóban, miről is szól a munkám– hívta fel a figyelmet dr. Gál Domokos.

A mentőmotorosok támogatásáról bővebben a Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Alapítvány weboldalán, a mentoalapitvany.hu-n olvashatunk.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában