Ámulatba ejtő

2024.07.05. 08:37

Mutatjuk, milyen gyönyörű Eger az óriáskerék legtetejéről!

Eger új óriáskereke hihetetlen látványt tár az emberek elé. Idén két hónapon keresztül, július 1. és augusztus 31. között állhat az óriáskerék a belvárosában.

Hornyák Réka

Idén a Gárdonyi téren ékeskedik az egri óriáskerék. Nyáron, a belvárosban az ikonikus Eger felirattal együtt lesz látható a turisták kedvence. Volt pár változás, július elsejétől egy teljesen új kerék érkezett a városba. Ez kisebb helyet foglal el mint a korábbi, mégis több 10 méter magasba viszi fel az városnézőket. 

Az egri óriáskerék
Az egri óriáskerék
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

32 méter magasba emel az egri óriáskerék

Eger új óriáskereke hihetetlen látványt tár a benne helyet foglalók szeme elé. A magasba emelkedve az Eger-patak csillogó vize vezeti a szemünket végig a városon. A templomok kimagasló csúcsain megakad a tekintetünk, környezetükben a virágos kerteket és a beszélgető társaságokat is megpillanthatjuk. Az igazi varázslat azonban az Egri vár madártávlatból szemlélt panorámája. A várost így teljesen új szemszögből ismerhetjük meg, és ez maradandó élményt jelent. 

Mint korábban megírtuk, a tulajdonos elmondta, hogy az egyik újdonság az, hogy a 32 méter magasba emelkedő kerék kabinjai zártak. Ezt a döntést a visszajelzések alapján hozták meg, ugyanis azt tapasztalták, hogy a zárt kabinok adta plusz biztonságérzetet előnyben részesítik az emberek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában