Madártávlat

2024.06.24. 16:28

Több 10 méter magasba visz fel az épülő új óriáskerék Egerben

A tavalyihoz képest több szempontból más az új kerék, amely hamarosan már üzemel. Teljesen új kerék érkezett Egerbe amely kisebb helyet foglal el mint a korábbi, de több 10 méter magasba viszi fel a városnézőket.

Szabadi Martina Laura

Elkezdték építeni hétfőn az óriáskereket az egri Gárdonyi Géza téren. Pick Andreas, a szerkezet tulajdonosa elmondta, egy teljesen új kerék érkezett Egerbe, amely a héten felépül a téren. Szerdán már várhatóan állni fog az építmény, amely több 10 méter magasba viszi azokat, akik a magasból is megcsodálnák a barokk belvárost.

Épül az új óriáskerék Egerben.
Épül az új óriáskerék Egerben.
Forrás:  Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

– Kisebb helyet foglal el majad mint a korábbi, de ugyanúgy 32 méter magas lesz. Ez részben azért van így, mert a visszajelzések szerint azt kritizálték, hogy túl sok helyet foglal el a belvárosból. Az összesen 24, 6 férőhelyes kabinok mindegyike zárt lesz – ismertette a tulajdonos.

A kerék júliustól augusztus végéig üzemel majd a városban. A tulajdonos elmondta, hogy a 32 méter magasba emelkedő kabinok nem véletlenül zártak, ez is változás a tavalyihoz képest és ez is a visszajelzések alapján van így: Pick Andreas azt tapasztalta ugyanis, hogy míg Nyugat-Európában inkább a nyitott kabinokat szereti a közönség, addig hazánkban, s Egerben a zárt kabinok plusz biztonségérzetét részesítik előnyben az emberek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában