Kóbor ebek

2024.07.04. 07:57

Több mint egymillió forintot nyert a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány

Állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek pályázhattak 500 millió forint keretösszegű állami forrásra. A gyöngyösi állatmentők az összeget kóbor ebek ivartalanítására fordítják.

Szabó István

A Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány 1 millió 200 ezer forintot nyert pályázaton, tájékoztatott a közösségi oldalán az alapítvány.

– Az összeget a Gyöngyös város és közigazgatási területén begyűjtött, gazdátlan, kóbor ebek ivartalanítására fogjuk költeni. Köszönjük szépen,  és gratulálunk minden nyertesnek! Az összeget előreláthatólag augusztus második felében utalják ki – közölte a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány a Facebook-oldalán.

A pályázattal kapcsolatban Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden azt közölte a közösségi oldalán, hogy megjelent az 500 millió forintos keretösszegű, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett pályázat döntési listája.

 – A pályázatra rekordszámú kérelem érkezett, örömmel mondhatom el, hogy minden érvényes pályázatot beadó szervezet – összesen 277 – részesül a forrásból. A nyertesek között azonban nem csak társállatokkal, hanem vadállatokkal, haszonállatokkal és mentő-, segítő- és vakvezető kutyákkal foglalkozó szervezetek is megtalálhatóak. A nyertesek az összeget működéshez kapcsolódó költségekre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra, valamint állatmenhelyként vagy természetvédelmi mentőközpontként szolgáló ingatlan fejlesztésére hasznosíthatják a jövőben. Közös ügyünk az állatvédelem! – fogalmazott Ovádi Péter a Facebook-oldalán.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában