Lovassport

2024.08.29. 18:15

Ilyen ingyenes programok lesznek még a fogathajtó versenyen kívül

Az idei lovas show elmaradt Szilvásváradon, de a négyesfogathajtó világbajnokság két délutánján is lesz lovas program a stadionban a versenyen túl is.

Tóth Balázs

Rengeteg program várja az érdeklődőket a négyesfogathajtó világbajnokság idején

Forrás: INEOS FEI Négyesfogathajtó Világbajnokság 2024/Facebook

Szerdán, azaz szeptember 4-én 18 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, beszédekkel, a csapatok bevonulásával, s köszöntik a 40 évvel ezelőtti győzteseket is, műsort ad a gróf Nádasdy Ferenc huszár osztály és a Nemzeti Díjegység, főszerephez jut a lipicai lófajta is.

Pénteken is lesz műsor a díjhajtást követően 18 órától. Hagyományőrző hungarikum lovas show műsort ad az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, amelynek középpontjában a lipicai fajta mozgása, képessége áll, fogatolási módok bemutatója, szabadidomítás, puszta ötös és tízes vágta, csikós bravúrok, ménhajtás szerepel a műsorban, s bemutatót tartanak a svédországi Európa-bajnokságon érmet szerző fogathajtó csapat tagjai.

A világbajnokság ideje alatt a Ménesudvar Kocsimúzeumában Szilvásvárad 1984-2024 címmel fotókiállítás lesz látható a ménesgazdaság jelenéről és múltjáról Szabados Zsuzsanna és Majoros Tamás képeiből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában