Újabb béremelés várható

2024.08.23. 18:55

Népszerű a pedagógusképzés, sokan jelentkeztek

A pedagógusképzés lett a második legnépszerűbb képzési terület. Az idei emeléssel 670-680 ezer forintra nőtt a pedagógus átlagbér.

Heol.hu

Az idei felsőoktatási felvételi eljárásban a pedagógusképzés lett a második legnépszerűbb képzési terület. A jelentkezők 15 százaléka választotta a pedagógus hivatást, hívta fel a figyelmet dr. Pajtók Gábor Eger és térsége országgyűlési képviselője:

A jó pedagógus boldogságra nevel, képessé teszi a tanítványokat a szilárd, az örök értékek elsajátítására, s akikből nyitott, felszabadult, egymás szemébe tekinteni tudó emberek válnak. Köszönet tanárainknak a jövő generációi érdekében végzett munkájukért!

Kiemelte, a jövőnk szempontjából fontos a közoktatás minősége. A pedagógusaink anyagi megbecsülése hozzátartozik a magas színvonalú munkavégzésükhöz. Az idei emeléssel 670-680 ezer forintra nőtt a pedagógus átlagbér. 2025. január elsejével pedig újabb, további 21 százalékos növekedés várható, mellyel a pedagógus átlagbérek már 820 000 forintra emelkednek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában