Ajánló

2024.08.23. 06:55

Párna Nap, Fűszerfesztivál és Szüreti felvonulás vár mindenkit a hétvégén

Összegyűjtöttük a hétvége programjait, hogy olvasóink tudjanak miből válogatni.

Heol.hu

 

Szombat, augusztus 24.

Gyöngyös: 20 órakor indul az Éjszakai városnézés elnevezésű séta a 10 hét 14 program eseménysorozatának részeként. A résztvevőket este 8 órára várják a Fő téri Testvérvárosok kútjához. Az egy-másfél órás sétán idegenvezető kalauzolja az érdeklődőket. Napnyugta után új arcát mutatja a város. A csillagok és az utcai lámpák fénye egészen más megvilágításba helyezi a jól ismert épületeket és utcákat. A különleges hangulat és a hőmérséklet is jobban kedvez egy kellemes sétának ilyenkor nyáron. Az ingyenes program előzetes regisztrációt nem igényel, rossz idő esetén azonban elmarad. 

Verpelét: 9 órától a Kastélykertben veszi kezdetét a a Bor És Nóta Ünnepe. A hagyományőrző csoportok műsora mellett szüreti felvonulás, szőlőszentelés és főzőverseny is lesz, emellett véradásra is lesz lehetőség. 

Forrás: programturizmus.hu

Boldog: 10 órakor a sportpályán kezdik a Fűszerfesztivált. Boldogon a pirospaprika őrlemény készítése közel 150 éves hagyományra tekint vissza, a nyarat is a fűszer megünneplésével búcsúztatják. Minden érdeklődőt várnak szeretettel. Izgalmas, tartalmas és érdekes fesztivál várható néhány újdonsággal.

Atkár: 15 órakor kezdődik a falunap a település sportpályáján. A nap során lesznek sport-és gyerekprogramok, kulturális műsor, koncertek. Sztárfellépők: Márió, Peter Sramek.

Gyöngyöstarján: 17 órakor kezdődik a községben a szüretkezdő és szüreti felvonulás. A hagyományosan a helyi önkormányzatból  és intézményeiből, valamint a falu népviseletben pompázó civil szervezeteiből és szőlészeti munkagépekből álló menet a Jókai térről indulva a Dobó István, a Tízeshonvéd, a Deák Ferenc, majd ismét a Dobó István utcákon vonulva ér a Falumúzeumba. Ott 18 órától Farkas Szabolcs élőzenéjére utcabál kezdődik. A vendégeket egy tál étellel látja vendégül a község önkormányzata.

Vasárnap, augusztus 25.

Kisnána: a telekom jóvoltából a középkori vár falai között lehet bulizni. Az ingyenes eseményre egy Telekom-előfizetéssel összesen 3 jegy váltása lehetséges.

Egész hétvégén

Eger: Augusztus 23-25 között a Dobó téren rendezik meg ismét a Food Truck Show-t. Az esemény Facebook-oldala szerint a jobbnál jobb ételek és italok mellett a koncerteket is érdemes meghallgatni. A programok pénteken 18 órakor kezdődnek.

Mátraderecske: szombaton 10 órakor a polgármeseter köszöntőjével kezdődik a palóc Párnafesztivál Mátraderecskén. Az esemény Facebook-oldala szerint a Népművészeti Ház udvarán kézműves bemutatók várják az érdeklődőket: szövés, hímzés, makramé készítés, faragás, gyékényszövés, kosárfonás. A hagyományőrző műsorok és kézműes bemutatók mellett főzőverseny és koncertek is színesítik a programot.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában