Programajánló

2024.08.30. 06:54

Szüreti forgatag, motoros felvonulás is vár hétvégén

Több helyszínen is búcsúztatják a nyarat hétvégén Heves vármegyében, kezdik a szüretet is.

Heol.hu

Egerszalók Szüretindító Bortúra

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Péntek, augusztus 30.

Bélapátfalva: Megrendezésre kerül a XVIII. Motoros Party augusztus 30 és szeptember 1-e között. Péntek este többek közt a Blues Company, szombaton az Iron Maidnem koncertjét élvezhetik az érdeklődők. Szombat délután 14 órától motoros felvonulás veszi kezdetét. 

XVIII. Bélapátfalvai Motoros Party
Forrás: XVIII. Bélapátfalvai Motoros Party / Facebook

Eger: 

  • Pénteken 16 órakor a Nemzedékek terén, Együtt a Téren - Felsővárosi Nyárbúcsúztató című programra várják az érdeklődőket. A gyerekeket meseösvénnyel, óriásbuborékokkal, cukorkaágyúval és a Hahota Gyermekszínház Brémai muzsikusok című darabjával várják. 18:30-tól a Route 35” Country Band ad koncertet, 20:00-kor Szűcs Judith lép fel, majd az este zárásaként 21:00- tól közös falatozásra invitálják a szervezők az érdeklődőket zenés piknikkel és szalonnasütéssel. 
  • 18 órától  a Báder Elemér Trió & Svéd Mátyás koncert a Koka Galériában.

Szombat, augusztus 31.

Andornaktálya: Nyárzáró pikniket tartanak 17 órától a Nagykertben, élőzenével. 

Eger:  17:30 órakor megnyitják a Pont most - Right now I Kiállítás az Agria Park I. emeletén a Hervis előtt. Az ünnepi köszöntők után, fellép: Bartók Szilárd, a CC116 frontembere. Az egri Képzőművészeti Utcafesztiválok LÁTVÁNYFESTÉSEIN készült közös alkotásokat a kiállítás ideje alatt kedvezményesen, műtermi áron meg lehet vásárolni(örökbe lehet fogadni), így bárki támogatója lehet a következő évi Képzőművészeti Utcafesztiválnak.

Egerszalók: 10 órától Szüretindító Bortúrát és Falunapot tartanak az iskola udvarán. A különleges népzenés szentmise után, szüreti felvonulás, majd hagyományőrző és szórakoztató színpadi programok várják az érdeklődőket egészen az esti tűzijátékig.

Forrás: visiteger.hu


Egerszólát: Újra megrendezésre kerül a Szóláti Piknik a Préda-hegyen 16 órától, ahol a finom ételek és italok mellett koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket és az Egerszólát Településért díj is átadásra kerül. A rendezvény helyszínére ingyenes "Traktor-fuvar" indul fél óránként a faluközpontból. 

Szóláti piknik
Forrás: Szóláti Piknik / Facebook

Felsőtárkány: 18 órától Denevérek éjszakája a Nyugati Kapu Látogatóközpontban, előadás és terepi hálózás, detektorozás során ismerhetik meg az érdeklődők ezt az emlősökhöz tartozó hasznos, repülő állatrendet.

Noszvaj: Szilvanapra várják az érdeklődőket a Gazdaházba 10:00-tól, frissen üstben főzött lekvárral, kemencében sült buktával, vásárral, gyerek és családi programokkal.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában