Veni Sancte

2024.08.28. 21:00

Tanévnyitó volt a Bazilikában

A program előadásokkal kezdődött, majd átadták a Szent Gellért-díjakat és az igazgatói megbízóleveleket.

Heol.hu

Tanévnyitó szentmise az egri bazilikában

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Tanévnyitó ünnepséget tartottak az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási-nevelési intézmények lelkipásztorai, pedagógusai számára az egri bazilikában augusztus 27-én – írja a főegyházmegye a honlapján.

Lóczi Tamás, az Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke bevezetőjében köszönetet mondott a házigazdának, az intézmények fenntartójának, dr. Ternyák Csaba egri érseknek a katolikus oktatásban vállalt szerepéért, szolgálatáért. A program előadásokkal kezdődött, majd átadták a Szent Gellért-díjakat és az igazgatói megbízóleveleket. A tanévnyitó szentmisét Ternyák Csaba egri érsek mutatta be.
– Ma az iskola, az igazgatók és a pedagógusok jelenléte révén, bevonult a templomba, és megvalósult a templom és az iskola szövetsége – mondta szentbeszédében az érsek.

A szertartás végén Lóczi Tamás EKIF elnök megköszönte az érseknek a tanítást, a szentmise bemutatását, majd megkérte, nyissa meg a 2024-25-ös tanévet és hirdesse ki annak mottóját. Ternyák érsek úgy fogalmazott: Isten emberré lett, leszállt a magasból, s ezzel példát adott, hogy mi is segítsük azokat, akik ránk vannak bízva. Ezért olyan fontos számunka a templom, hogy bemenjünk, hallván a hívást: "Venite, adoremus Dominum!" - "Jöjjetek, áldjuk az Urat!" – erre kérjük az Úr áldását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában