Cél a karrier

2024.08.27. 21:00

Tehetséggondozásba kezd az egri egyetem

Kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása a cél.

Heol.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Pedagógiai Kara „Kezdő lépések a tudományos karrier felé” címmel nyert pályázati támogatást a Kulturális és Innovációs Minisztériumtól, illetve a Nemzeti Tehetség Programtól – írja az egyetem. A program feladata olyan komplex, a 7-12. évfolyamon alap- és középfokú oktatásban vagy szakképzés keretében tanulmányokat folytató, kiemelten lányok körében megvalósuló pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása, amelynek várható eredménye, hogy növekedjen a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai területeken felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók aránya.

 Öt komponens teszi egésszé a projektet. Roadshow tíz iskolában (Heves Vármegyében; Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében; Nógrád Vármegyében), több mint 600 tanuló bevonásával, tanácsadás előkészítése és tanácsadás négy csoportban 100 tanuló bevonásával Sajóládán és Szögligeten, tehetséggondozó programrész megvalósítása Sajóládon és Szögligeten 30-30 órában 4 csoportban 100 tanuló bevonásával, EKKE-STEM pályaorientációs show öt alkalommal az EKKE Csillagvizsgáló és Élményközpontjában, valamint a Leányka úti laborokban és a botanikuskertben (TTK-s kollégák bevonásával) 100 tanuló bevonásával, illetve STEM pályaorientációs e-kiadvány, tanulmány készítése.

A projekt eredményeit bemutató kisfilmet a Líceum Televízió munkatársai készítették el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában