Családbarát játékközpont Szihalmon

2024.09.01. 12:40

Díjátadó ünnepséget tartottak, majd egy vetélkedővel elbúcsúztak a nyártól Szihalmon

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Családbarát Hely kitüntetését kapott a szihalmi Kis Bocs Játékközpont. A díjat a hely létrehozója – az időközen a település polgármesteri címét is elnyert –, Galyasné Dósa Katalin Réti Erikától, a címet adományozó mozgalom Heves vármegyei koordinátorától vehette át a Kemencés Rendezvényudvarban szombaton tartott program keretében.

Sike Sándor

Galyasné Dósa Katalin portálunknak azt mondta, nem számított arra, hogy ennyire magával ragadó lesz ez a nap. A 400 fős jelenléti ív, amit készített, az már kicsit az álmain is túl volt, hiszen egy díjátadó ünnepségre, egy nyárbúcsúztató vetélkedőre – szihalmi szinten – a realitás 200-300 lehet a kilátogatók száma. Azonban a 400 fős lista már 10 óra 30 perckor betelt.

Átadásra kerültek a díjak
A díjátadás pillanata
Forrás: Galyasnè Dósa Katalin / Facebook

– Megható volt átvenni egy olyan díjat, ami azt sugallja, hogy jó úton járunk, hiszen számunkra a család, a családokért való rendezvényeink, programjaink egyesületünk létét meghatározók. Megköszöntük mindenkinek, aki hozzájárult, hiszen ez egy közös díj. Mindannyian azon dolgozunk, hogy még több család számára teremtsünk támogató, biztonságos és szerethető környezetet. Polgármesterként is ezt fogom majd mindenképpen hangsúlyozni – fogalmazott.

Az egyesületi vezető Facebook-bejegyzésében is megköszönte mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a közös sikerhez. Ígérete szerint továbbra is azon dolgoznak, hogy még több család számára teremtsenek támogató, biztonságos és szeretetteljes környezetet. 

Polgármesterként októbertől azon fogok dolgozni, hogy önkormányzatunk is megkapja a családbarát munkahely címet!

 – olvasható itt is az ígérete.

Az ünnepi eseményen egyébként köszöntőt Deák Éva, a Partners Hungary Alapítvány igazgatója, valamint Veres Péter, a szociális központ vezetője mondott, az ünnepség hangulatát a Szihalmi Fúvósok és Tobán csodálatos műsora emelte – olvasható a posztban.

A díjátadót nyárbúcsúztató vetélkedő követte. Ezen 11 csapat mérte össze tudását. A kísérő programok, mint az ugrálóvár, arcfestés, csillámtetkó, lufihajtogatás, gyémántszem, és az esőcsigakészítés is nagy sikert arattak.

– Külön öröm volt számunkra, hogy újszülött babáinkat is köszönthettük, és hogy vendégeink között Prágából is köszönthettünk szakembereket, akik interjút készítettek velünk a koragyermekkori fejlesztés kapcsán. Izgatottan várjuk a november 14-i prágai nemzetközi konferenciát, ahol bemutatják egyesületünk játékközpontját. Háláss vagyok minden önkéntesünknek, akik nélkül ez a nap nem lett volna ennyire különleges – fogalmazott a település október 1-jétől választott polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában