Elismerés

2 órája

Fiatal egri kutatót díjaztak

Évenként két díjat osztanak ki: egy belső munkatársat és egy külső munkatársat ismernek el.

Heol.hu

Jánk István, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nyelv-és Irodalomtudományi Intézet egyetemi docense vehette át idén a Herman József Fiatal Kutatói Díjat, az MTA Nyelvtudományi Intézet utódjának, a HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont rangos elismerését – írja az egri egyetem honlapján.

Az MTA Nyelvtudományi Intézet (a HUN-REN NYTK elődje) 2011-ben úgy döntött, hogy – tekintettel arra, hogy a Magyar Tudományos Akadémia 35 éven aluli kutatói számára évenként meghirdeti a „Fiatal Kutatói Díjat”, de ehhez hasonló díj az MTA-n kívüli kutatók számára a nyelvtudományban nem létezik, valamint – elismerve közös felelősségünket az újabb kutatói nemzedékek iránt, megalapítja a Herman József Fiatal Kutatói Díjat.

A díjat olyan 35 évnél nem idősebb szakemberek kaphatják, akik nemzetközi jelentőségű tudományos és publikációs tevékenységet tudnak felmutatni és ezt adatolni tudják. Évenként két díjat osztanak ki: egy belső munkatársat és egy külső munkatársat ismernek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában